ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Δέκα νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Κολομβία: Δέκα νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Δέκα επιβαίνοντες σε στρατιωτικό ελικόπτερο σκοτώθηκαν όταν αυτό συνετρίβη την Τρίτη (16/1) σε αγροτική περιοχή της βορειοδυτικής Κολομβίας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας των Άνδεων.

«Επιβεβαιώνουμε ότι οι δέκα επιβαίνοντες στο ελικόπτερο απεβίωσαν», ανέφερε μέσω Twitter ο στρατηγός Ρικάρντο Γκόμες.

Το μεταγωγικό ελικόπτερο, ένα MI-17 ρωσικής κατασκευής, κατέπεσε ενώ μετέφερε προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αντιόκια.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν δύο αξιωματικοί και δύο υπαξιωματικοί, καθώς και δύο πολιτικοί υπάλληλοι, μέλη μιας ομάδας συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος εξέφρασε μέσω Twitter την «οδύνη» του και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις του βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων».

«Διεξάγουμε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια» του δυστυχήματος, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κάρλος Βιγέγκας, μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες: σημειώνονταν σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο πτέραρχος Χουάν Βισέντε Τρουχίγιο, επικεφαλής των πτερύγων μάχης της ΠΑ της Κολομβίας, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το ελικόπτερο ήταν «άψογα συντηρημένο» και έκρινε πως πρόκειται για ένα «δυστύχημα» για το οποίο «διεξάγεται έρευνα».

«Το πιθανότερο είναι ότι (η συντριβή) προκλήθηκε από την κακοκαιρία», εκτίμησε ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Τον Ιούνιο του 2016 δεκαεπτά στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας. Το δυστύχημα είχε και τότε αποδοθεί σε κακές καιρικές συνθήκες. Τα θύματα συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).

Σχετικές ειδήσεις