ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε γνωστός ηθοποιός (Pics+Vids)

Πέθανε γνωστός ηθοποιός (Pics+Vids)

Ο John Mahoney, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος στον ρόλο του «γκρινιάρη» πατέρα “Martin Crane” στην αμερικανική κωμική σειρά Frasier, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Ο μάνατζερ του Mahoney, Paul Martino, δήλωσε ότι ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε την Κυριακή (4/2) στο Σικάγο έπειτα από βραχεία νοσηλεία σε τοπικό νοσοκομείο.

Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε.

Ο Mahoney έπαιξε τον πατέρα των πρωταγωνιστών της σειράς Niles και Frasier σε μια συνέχεια της άλλης διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Cheers». Το Frasier διήρκησε για 11 σεζόν και προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι NBC από το 1993 έως το 2004.

2241

Το ταλέντο του Mahoney αναγνωρίστηκε ευρέως και για το λόγο αυτό τιμήθηκε με δύο βραβεία Emmy, δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Screen Actors Guild, ενώ η σειρά κέρδισε πέντε Emmy καλύτερης τηλεοπτικής κωμωδίας.

5148

Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Βρετανίας, αλλά σε νεαρή ηλικία υιοθέτησε το Σικάγο των ΗΠΑ ως τη νέα του πατρίδα. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο θέατρο τη δεκαετία του '70 στο Steppenwolf Theatre έπειτα από παρότρυνση του διάσημου ηθοποιού John Malkovich. Εργάστηκε στο εν λόγω θέατρο για 39 χρόνια, κερδίζοντας τελικά το βραβείο Tony για τον ρόλο του στην παράσταση του The House of Blue Leaves του John Guare το 1986.



Πηγή: TheGuardian

Σχετικές ειδήσεις