ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: 8χρονος βρέθηκε νεκρός - Τον αναζητούσαν από τον Φεβρουάριο

Τραγωδία: 8χρονος βρέθηκε νεκρός - Τον αναζητούσαν από τον Φεβρουάριο

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση για ένα 8χρονο αγόρι στην Ισπανία, το οποίο είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου

Τα ίχνη του χάθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου στην Αλμερία και η ιστορία του είχε απασχολήσει τις Αρχές αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν καθώς έφευγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Las Hortichuelas. Μετά θα πήγαινε στο σπίτι ενός γείτονα για να παίξουν, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί κι εθελοντές.

Τελικά το παιδί βρέθηκε δολοφονημένο μέσα στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου της 43χρονης ερωμένης του πατέρα του παιδιού.

Στις 3 Μαρτίου, ο πατέρας του αγοριού και η σύντροφός του Ana Julia Quezada βρήκαν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν το παιδί, μία μπλούζα με το DNA του. Από εκείνη τη στιγμή, η Αστυνομία παρακολουθούσε στενά τη γυναίκα.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι η Quezada έδρασε μόνη της, ενώ ψάχνοντας το παρελθόν της, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μπορεί να ευθύνεται και για το θάνατο ενός ακόμα παιδιού.

«Δεν το έκανα εγώ! Πήρα το αυτοκίνητο σήμερα το πρωί!» ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς, σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο τη στιγμή της σύλληψής της.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, πιθανότατα από στραγγαλισμό.

Σήμερα, όλα τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το φόνο του παιδιού. Ο βασιλιάς Φίλιππος τήρησε ενός λεπτού σιγή και ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συλλυπήθηκε την οικογένεια.

Με πληροφορίες απο: BBC, thelocal

Σχετικές ειδήσεις