ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καμία απόδειξη ότι δηλητηριάσαμε τον Σκριπάλ – Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής η υπόθεση

Ρωσία: Καμία απόδειξη ότι δηλητηριάσαμε τον Σκριπάλ – Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής η υπόθεση

Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η Ρωσία συνδέεται με την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ -Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής η υπόθεση -Μέρκελ: Το θέμα δεν είναι να μποϋκοτάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αλλά να διαλευκανθεί η υπόθεση

Σχολιάζοντας μάλιστα την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί σαφών αποδεικτικών στοιχείων, δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA: «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη απόδειξη (για τη ρωσική εμπλοκή)… Το όλο κύμα (τέτοιου είδους δηλώσεων) προέρχεται από τη Βρετανία».

Η δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα

Στο μεταξύ, η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος προστέθηκε στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, όπως έγινε γνωστό από μια ευρωπαϊκή πηγή.

«Το θέμα θα συζητηθεί το βράδυ της επόμενης Πέμπτης και αναμένουμε τα (γραπτά) συμπεράσματα μετά τη λήξη της Συνόδου», πρόσθεσε η ίδια πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης θα έχουν επαφές το απόγευμα με τους οργανωτές της Συνόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται επίσης να συζητηθεί η μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

Σημειώνεται ότι το Λονδίνο προκάλεσε την οργή της Μόσχας σήμερα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον έκρινε «πιθανόν» να διέταξε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, μια δήλωση που θεωρήθηκε «ασυγχώρητη σε διπλωματικό επίπεδο» από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μέρκελ: Το θέμα δεν είναι να μποϋκοτάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αλλά να διαλευκανθεί η υπόθεση

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει λόγο για μποϋκοτάζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ρωσία, εξαιτίας της δηλητηρίασης Ρώσου διπλού πράκτορα, ζητά ωστόσο τη διαλεύκανση της υπόθεσης – και με τη συμβολή της Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε η ίδια απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λέφβεν, τονίζοντας ωστόσο ότι η «υπόθεση Σκριπάλ» θα απασχολήσει οπωσδήποτε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

«Το θέμα τώρα δεν είναι να μποϋκοτάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αλλά να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και εξέφρασε την ελπίδα σε αυτή την προσπάθεια να συμβάλλει και η Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις