ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια παιδιών στη Ρωσία: «Πες στη μαμά ότι την αγαπούσα»

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια παιδιών στη Ρωσία: «Πες στη μαμά ότι την αγαπούσα»

Φόβοι ότι τα θύματα μπορεί να φτάσουν τα 100 -Παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και ανθρώπινη αμέλεια

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι -εκ των οποίων 41 παιδιά- έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή (25/3) σε εμπορικό κέντρο με χώρους ψυχαγωγίας στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 10 άτομα, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν από εισπνοές καπνού.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την ανείπωτη τραγωδία στην Ρωσία. Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή όπου ένα 11χρονο αγόρι πέφτει από ένα παράθυρο. Ο Sergei Moskalenko βρίσκεται σε κώμα μετά το άλμα από ένα φλεγόμενο παράθυρο. Οι γονείς του πέθαναν στη φωτιά.

Η πυρκαγιά εξακολουθούσε να καίει και σήμερα το πρωί εμποδίζοντας τους διασώστες και τους πυροσβέστες να φτάσουν σε έναν κινηματογράφο.

19300792

Ένα κορίτσι, η 13χρονη Maria Moroz, έστειλε μηνύματα μέσα από τον κινηματογράφο: «Είμαστε στην φωτιά …», έγραψε. Ένας συγγενής της απάντησε και τότε είπε: «Φαίνεται ότι αυτό είναι αποχαιρετιστήριο από μένα».

Σύμφωνα με τη Mirror, μεταξύ των αγνοουμένων είναι οκτώ κορίτσια από μια τάξη στο χωριό Treschevsky, όλα τα 11 ή 12 ετών.

Σε μια τηλεφωνική κλήση η Viktoria Pochankina είπε στη θεία της: «Τα πάντα καίγονται. Οι πόρτες είναι μπλοκαρισμένες. Δεν μπορώ να βγω έξω, δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Η θεία της είπε: «Βγάλτε τα ρούχα σας, καλύψτε τη μύτη σας». Μου είπε: «Πες σε όλη την οικογένειά μου ότι τους αγαπώ. Πείτε στη μαμά ότι την αγάπησα».

19300810

Παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και ανθρώπινη αμέλεια

Φύλακας του εμπορικού κέντρου στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, στο οποίο έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 60 άνθρωποι από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, φέρεται να απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών αφότου έλαβε το σήμα συναγερμού προειδοποίησης πυρκαγιάς, ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές.

Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε ότι οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φύλακας του εμπορικού κέντρου να τεθεί υπό κράτηση. Όπως δήλωσε η ίδια, ο φύλακας μόλις πήρε το σήμα για εκδήλωση πυρκαγιάς, απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών.

Νομικός ειδικός σε θέματα ποινικού δικαίου δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti, ότι ο εν λόγω φύλακας ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία για αμέλεια και για παράβαση των κανόνων ασφαλείας που εφαρμόζονται σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως επτά έτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής εταιρείας που είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του εμπορικού κέντρου. Η Ανακριτική Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι κατά την ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχαν γίνει «σοβαρές παραβιάσεις».

Δεν εξετάζεται η τρομοκρατική ενέργεια

«Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας δεν εξετάζεται» ως αιτία της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Κεμέροβο δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ. Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι ανακριτικές Αρχές εξετάζουν «όλες τις πιθανές εκδοχές εκτός της τρομοκρατικής ενέργειας».

Επίσης ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Νμτίτρι Πεσκόφ κάλεσε τους δημοσιογράφους να μη προτρέχουν όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς και τις ευθύνες προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο - ΣΟΚ: Η στιγμή που ξεσπά η πυρκαγιά στη Ρωσία που στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους

Σχετικές ειδήσεις