ΚΟΣΜΟΣ

Ώρα… μηδέν στη Συρία: Αδειάζουν αεροδρόμια και βάσεις εν αναμονή αμερικανικής επίθεσης

Ώρα… μηδέν στη Συρία: Αδειάζουν αεροδρόμια και βάσεις εν αναμονή αμερικανικής επίθεσης

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί το συριακό πόλεμο και έχει την έδρα της στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα (11/04) σε μήνυμά του στο Twitter πως «οι πύραυλοι έρχονται» στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται ότι σημειώθηκε την Κυριακή. Ο συριακός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επιστρατεύουν ψέματα για να στοχεύσουν τη χώρα

Την ίδια ώρα, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι χρησιμοποιούν «κατασκευές και ψέματα» ως δικαιολογία για να στοχεύσουν το έδαφος της Συρίας.

«Δεν έχουμε εκπλαγεί από αυτή την αστόχαστη κλιμάκωση από ένα καθεστώς όπως το καθεστώς των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο χρηματοδότησε και εξακολουθεί να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία στη Συρία», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο επίσημη πηγή του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Σχετικές ειδήσεις