ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Τι συμφώνησαν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Τι συμφώνησαν για τη Συρία

Συνεργασία Τουρκίας – Ρωσίας για αποκλιμάκωση της συριακής κρίσης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Συρίας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση της έντασης αλλά και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να «παραμείνουν αποφασιστικοί στη μείωση των εντάσεων στο μέτωπο στη Συρία και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτική λύσης», τόνισε η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μακρόν: Ενίσχυση της συνεργασίας με Ερντογάν στη Συρία

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα ότι θέλει να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των χωρών τους τις επόμενες ημέρες επιδιώκοντας μια συνολική λύση για τη Συρία, έγινε γνωστό από το γραφείο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τις δηλώσεις που έκανε και την υποστήριξή του στα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία, επισήμανε το Ελιζέ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις