ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο γυμνός εκτελεστής του Τενεσί – Ταυτοποιήθηκαν τα θύματά του (videos+pics)

Συνελήφθη ο γυμνός εκτελεστής του Τενεσί – Ταυτοποιήθηκαν τα θύματά του (videos+pics)

Μετά από ανθρωποκυνηγητό αρκετών ωρών, «γυμνός ένοπλος», ο οποίος χθες (22/04)άνοιξε πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο στο Άντιοκ, στα νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, στο Τενεσί, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα., συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (23/04),

Ο Τράβις Ράινκινγκ, 29 ετών, «τέθηκε υπό κράτηση, συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά», ενημέρωσε η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονίες.

Όπως μετέδωσε μάλιστα το NBC, ο Τράβις Ράινκινγκ είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου του 2017 κοντά στο Λευκό Οίκο, καθώς είχε υποστηρίξει τότε στις μυστικές υπηρεσίες ότι ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ.

Οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι, ο 29χρονος δράστης εισέβαλε στο εστιατόριο Waffle House φορώντας μόνο ένα πράσινο μπουφάν, και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Προηγουμένως είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους στο πάρκινγκ του εστιατορίου, ενώ μέσα στο κατάστημα σκότωσε άλλους δύο πελάτες.
Ένας άλλος πελάτης ωστόσο, ο οποίος είχε κρυφτεί κοντά στις τουαλέτες, τον αιφνιδίασε και του άρπαξε το όπλο, αλλά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε το μπουφάν, το οποίο περιείχε δύο ακόμη γεμιστήρες για το όπλο του, ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, όμοιο με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί από τον δράστη της πρόσφατης επίθεσης σε σχολείο της Φλόριντα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο φερόμενος δράστης εξακολουθεί να οπλοφορεί.

ektelestis

Στη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα κτίρια των δημόσιων σχολείων ώστε να διασφαλίσει ότι σήμερα που θα άνοιγαν θα ήταν ασφαλή, ενώ επιπλέον ασφάλεια υπήρχε στις στάσεις των σχολικών λεωφορείων και απαγορεύονταν η είσοδος επισκεπτών στα σχολεία.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ, ο Ντέιβιντ Μπράιλεϊ, ζήτησε την υιοθέτηση αυστηρότερων νόμων κατά της οπλοκατοχής έπειτα από τη χθεσινή επίθεση. «Τραγωδίες σαν αυτήν δεν θα πρέπει να συμβαίνουν. Έχουν περάσει μόλις επτά μήνες από την προηγούμενη μαζική επίθεση εδώ, στο Νάσβιλ, και συμβαίνει πολύ συχνά πλέον. Έχουμε ανάγκη από μια μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση των μαζικών επιθέσεων, των ενδοοικογενειακών επιθέσεων με όπλο, των ανθρωποκτονιών, των πυροβολισμών από λάθος. Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε αυτό και για το καλό όλων, μπορούμε να απομακρύνουμε αυτά τα πολεμικά όπλα από τους δρόμους της χώρας μας», είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκκλησία της ίδιας πόλης, της Άντιοκ, που βρίσκεται σε προάστιο του Νάσβιλ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας οκτώ άλλους. Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει το δράστη. Πρόκειται για τον 25χρονο Εμάνουελ Κιντέγκα Σάμσον, νόμιμο κάτοικο των ΗΠΑ σουδανικής καταγωγής, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η χθεσινή επίθεση στο Τενεσί σημειώθηκε εν μέσω κύματος διαδηλώσεων διαμαρτυρίας με αίτημα τον αυστηρότερο έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση, τον Φεβρουάριο, σε γυμνάσιο του Πάρκλαντ της Φλόριντα με δράστη έναν πρώην μαθητή και 17 νεκρούς…

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της επίθεσης στο Waffle House. Στο πάρκινγκ του εστιατορίου νεκροί έπεσαν ο υπάλληλός του, ο 29χρονος Τορέν Σάντερλεν, και ο 30χρονος πελάτης Τζο Πέρεζ, ενώ μέσα στο εστιατόριο η 21χρονη πελάτισσα ΝτεΈμπονι Γκρόουβς και ο 23χρονος πελάτης Ακίλα Ντασίλβα.

Η μητέρα του Ντασίλβα, η Σοντέλ Μπρουκς, δήλωσε στο δίκτυο WTVF ότι ο γιος της σπούδαζε μηχανικός μουσικής τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο Middle Tennessee State University, ενώ η Γκρόουβς φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Belmont και ήταν άριστη μπασκετμπολίστρια.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο ακόμη πελάτισσες, η 21χρονη Σανίτα Γουάγκονερ και η 24χρονη Σαρίτα Χέντερσον.

Σχετικές ειδήσεις