ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η νεότερη υποψήφια βουλευτής είναι 18 χρονών και μαθήτρια λυκείου!

Τουρκία: Η νεότερη υποψήφια βουλευτής είναι 18 χρονών και μαθήτρια λυκείου!

«Θα χαρώ πολύ να γίνω η νεότερη βουλευτής της Τουρκίας. Είμαι πολύ περήφανη που θα περάσω από μια τέτοια εμπειρία σε αυτή την ηλικία», δήλωσε περιχαρής η Ελίφ Νουρ Μπαϊράμ, η νεότερη κοινοβουλευτική υποψήφια της Τουρκίας, που κατεβαίνει στις εκλογές της 24ης Ιουνίου με το κόμμα του Ερντογάν.

Η ίδια, πρόσθεσε πως έχει την υποστήριξη της οικογένειας της στο εγχείρημά της ενώ ο πατέρας της, Αντνάν Μπαϊράμ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο Ερντογάν «που πάντα δίνει έμφαση στο ρόλο των νέων».

Η Ελίφ κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στην επαρχία Κοτζαελί, στη βορειοδυτική Τουρκία με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Τα πολιτικά κόμματα υπέβαλαν τη Δευτέρα τον κατάλογο των υποψηφίων τους σε κάθε εκλογική περιφέρεια για τις εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα διοριστούν στο κοινοβούλιο με βάση το πού κατατάσσονται στον κατάλογο και το ποσοστό του συνόλου των ψηφοφόρων του κόμματός τους.

Περίπου 57 υποψήφιοι βουλευτές είναι κάτω από την ηλικία των 25 ετών, αφότου το κοινοβούλιο της Τουρκίας πέρυσι υιοθέτησε νόμο που μείωσε την ελάχιστη ηλικία για να γίνει κανείς βουλευτής από τα 25 στα 18 έτη.

Πηγή φωτογραφίας: Hurriyet

Σχετικές ειδήσεις