ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν την... είδε αλλιώς: Θυμήθηκε τις γυναίκες και την… Ευρώπη! (video+pics)

Ο Ερντογάν την... είδε αλλιώς: Θυμήθηκε τις γυναίκες και την… Ευρώπη! (video+pics)

Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τείνοντας χείρα φιλίας στην Ευρώπη και πρωταγωνιστώντας σε show με γαρύφαλλα και τη σύζυγό του, Εμινέ.

Ο «Σουλτάνος», παρουσιάζοντας στο κατάμεστο Ankara Arena το πρόγραμμα του AKP, ενόψει των πρόωρων τουρκικών εκλογών στις 24 Ιουνίου, εξέφρασε τη βούλησή του να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις με την Ευρώπη, εφόσον επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο.

«Θα ενισχύσουμε τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μας με τις διαφορετικές περιφερειακές δομές, αρχής γενομένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε συγκέντρωση του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, όπου παρέθεσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.

«Δεν θα αρνηθούμε να συνεχίσουμε, σε μια βάση όπου όλοι θα είναι κερδισμένοι, τη διαδικασία της ένταξης στην ΕΕ, την οποία θεωρούμε ως στρατηγικής σημασίας στόχο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζει επίσης στο πρόγραμμά του την αναγκαιότητα να «διατηρηθεί η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ», προκειμένου ιδίως η Ουάσιγκτον στο να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».

Αναφορικά με τη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει εκεί τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις «έως την εκκαθάριση της περιοχής από όλους τους τρομοκράτες», μια αναφορά στους Κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Στροφή» στις… γυναίκες με γαρύφαλλα!

Υπό το φόβο ωστόσο της «λύκαινας» του Καλού Κόμματος (Iyi Parti), Μεράλ Ακσενέρ, ο Ερντογάν «θυμήθηκε» τις γυναίκες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θα αυξήσουμε τη συμμετοχή τους στο εργατικό δυναμικό σε ποσοστό άνω του 40% μέχρι τα τέλη του 2023».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξήγγειλε επίσης αλλαγές στα σχολεία με ενιαίο ωράριο (σ.σ. μέχρι τώρα λειτουργούν 07.00-13.00 και 13.00-19.00), καθώς και αύξηση των συντάξεων στις 3.600 τουρκικές λίρες για αστυνομικούς, δασκάλους, νοσηλευτές και θρησκευτικούς αξιωματούχους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην Ankara Arena, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Εμινέ, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι την εξέδρα, απ΄ όπου έδωσε την ομιλία του, πετούσαν γαρύφαλλα στον κόσμο, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Σχετικές ειδήσεις