ΚΥΠΡΟΣ

Μητσόπουλος: Αναγκαία η μεταρρύθμιση της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Μητσόπουλος: Αναγκαία η μεταρρύθμιση της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Στην ανάγκη μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και στον εντεινόμενο ανταγωνισμό, αναφέρθηκε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκο Μιχαηλίδη, ο Υπουργός Συγκοινωνιών επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΑΛΚ και συμμετείχε σε μακρά σύσκεψη εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μητσόπουλος τόνισε ότι ο Οργανισμός δεν θα πρέπει να αναμένει παθητικά τις εξελίξεις, αλλά προληπτικά να αναλαμβάνει δράση και πρωτοβουλίες προκειμένου να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό τα κυπριακά λιμάνια να καταστούν πιο ευέλικτα και ανταγωνιστικά, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες και διευκολύνοντας τις κυπριακές εξαγωγές, τον τουρισμό και την οικονομία.

Έγινε επίσης παραγωγική ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΑΛΚ δεδομένων των σχετικών προνοιών του Μνημονίου.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε πλήρως από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚ Χρύση Πρέντζα για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού, καθώς και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης και της μείωσης της λιμενικής κίνησης.

Εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του για την αμεσότητα με την οποία η ΑΛΚ ανταποκρίνεται στα πολλαπλά αιτήματα εταιρειών που ασχολούνται με την εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.