ΚΥΠΡΟΣ

ΑΚΕΛ: Τι απαντά η κυβέρνηση στη Γερμανική Πρεσβεία

ΑΚΕΛ: Τι απαντά η κυβέρνηση στη Γερμανική Πρεσβεία

Την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης αναμένει το ΑΚΕΛ προκειμένου να τοποθετηθεί επί της χθεσινής ανακοίνωσης της γερμανικής Πρεσβείας ότι το κούρεμα των ασφαλισμένων καταθέσεων (κάτω των €100.000) ήταν πρόταση της Κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Σταύρος Ευαγόρου.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Ευαγόρου αναφέρθηκε σε όσους εκτοξεύουν βολές κατά της Βουλής η οποία καταψήφισε την αρχική πρόταση για οριζόντιο και καθολικό κούρεμα των καταθέσεων "παρόλο που ήταν ξεκάθαρο ότι θα προέκυπτε θέμα αποζημιώσεων δις ευρώ, τις οποίες το κυπριακό κράτος δεν διέθετε", όπως είπε.

"Το οριζόντιο και καθολικό κούρεμα το οποίο ήταν εισήγηση της δικής μας Κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση της γερμανικής Πρεσβείας όχι μόνο δεν θα έλυε το πρόβλημα, αλλά θα δημιουργούσε πρόσθετες υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων που θα έπρεπε να φορτωθούν στους φορολογούμενους", πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της γερμανικής Πρεσβείας, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι η ανακοίνωση "ουσιαστικά αποδίδει ευθύνες στην κυπριακή Κυβέρνηση", προσθέτοντας πως το "ότι είναι η δική μας πλευρά ζήτησε να γίνει κούρεμα των ασφαλισμένων καταθέσεων είναι μια επανάληψη πολλών δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και αξιωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ".

"Κατά συνέπεια η ίδια η Κυβέρνηση θα έπρεπε να τοποθετηθεί γιατί τέτοιου είδους κατηγορίες αφορούν στην πολιτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη. Ως ΑΚΕΛ αναμένουμε να δούμε τη επίσημη απάντηση και τοποθέτηση της Κυβέρνησης και τότε θα την κρίνουμε", είπε.

ΠΗΓΗ ikypros