ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ακυρώθηκε χειρουργείο μωρού μετά απο 9 ώρες αναμονής

Κύπρος: Ακυρώθηκε χειρουργείο μωρού μετά απο 9 ώρες αναμονής

Στα όρια τους βρέθηκαν χθες οι γονείς 18μηνου παιδιού οι οποίοι περίμεναν στο Μακάρειο Νοσοκομείο από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 για να χειρουργηθεί, καθ’ ότι το παιδί τους, γεννήθηκε με σχιστία υπερώας.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων στο SigmaLive, ενώ ανέμεναν σχεδόν, 9 ώρες να τους ειδοποιήσουν προκειμένου να εισέλθει το παιδί τους στο χειρουργείο, τελικά τους ειδοποίησαν στις 15.00, ότι το παιδί, δεν θα χειρουργηθεί καθ’ ότι δεν ήταν εφικτή η παράταση των χειρουργείων, λόγω του ότι θα έπρεπε να σχολάσει ο αναισθησιολόγος.

Η υπομονή που υπέδειξαν μέχρι εκείνη την ώρα οι γονείς, μετατράπηκε σε θυμό ζητώντας εξηγήσεις από τους γιατρούς οι οποίοι τους ανακοίνωσαν την αναβολή του χειρουργείου.

Η απάντηση που έλαβαν και γραπτώς ήταν:

" Δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό για υπερωριακή απασχόληση. Η αναισθησιολογική κλινική αρνείται να παρατείνει τη λειτουργία των χειρουργείων. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία ήταν πολύ πολύπλοκα και παρατάθηκε ο χειρουργικός χρόνος στις 28.04.2014 και το τελευταίο χειρουργείο τελείωσε στις 2 το πρωί. Εξάλλου όπως μας εξήγησε η μητέρα του 18μηνου νηπίου, δεν την είχαν ενημερώσει για τον προεγχειριτικό έλεγχο του παιδιού της τον οποίο έκανε την προηγούμενη ημέρα αφού η ίδια πήρε τηλέφωνο στο Μακάρειο Νοσοκομείο για να ρωτήσει πως πρέπει να προετοιμαστεί το μωρό της πριν από την εγχείρηση.

Διαβάστε επίσης

Ο Ονουφρίου διέκοψε τη διαδικασία στο δικαστήριο (βίντεο)