ΚΥΠΡΟΣ

Αλαλούμ για τις λιμουζίνες

Αλαλούμ για τις λιμουζίνες

Σε τροποποιήσεις των κανονισμών που απέστειλε η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρισθούν οι ασάφειες στο θέμα της χρήσης υπηρεσιακών οχημάτων από κρατικούς αξιωματούχους, προχωρεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ενημέρωσε τη Βουλή πως η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσαρμόσει τις αποφάσεις της Επιτροπής στους κανονισμούς.

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι μη αποκλειστική χρήση είναι η δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου για υπηρεσιακούς σκοπούς και όχι για αποκλειστική χρήση, όχι δηλαδή για να μεταβαίνει κάποιος από το σπίτι του στη δουλειά ή για άλλες δραστηριότητες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι με τους κανονισμούς περιορίζεται με μια μεταβατική περίοδο μέχρι τις αρχές του 2016 σε μερικές δεκάδες η δυνατότητα των πραγματικών αξιωματούχων να έχουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

«Από το 2016 και μετά, η οποιαδήποτε χρήση υπηρεσιακών οχημάτων θα γίνεται μόνο για υπηρεσιακούς σκοπούς», είπε.

Τέλος αναφορικά τις τροπολογίες, ο κ. Προδρόμου είπε πως οι τροπολογίες θα αποσκοπούν στο να γίνει σαφές ότι με μέγιστο χρονικό σημείο την 1η Ιανουαρίου του 2016 σταματούν αξιωματούχοι να έχουν το δικαίωμα χρήσης αυτοκινήτων και να γίνει σαφές ότι και μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 όσα από αυτά τα οχήματα είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση θα παραδοθούν στις ηλεκτρομηχανικές υπηρεσίες του κράτους.

Με βάση τους κανονισμούς δικαιούχοι υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Γενικός και Βοηθός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Γενικός Ελεγκτής και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ενώ ex officio δικαιούχοι είναι οι Υπουργοί, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και για λόγους ασφαλείας δικαιούχος θα είναι ο Αρχηγός και Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Προϊστάμενος της ΚΥΠ.

Με βάση τους κανονισμούς, εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου η παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος ρητά διαλαμβάνεται σε υφιστάμενη σύμβαση απασχόλησης που λήγει μετά την 1η Ιανουαρίου 2016.

Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα διατηρήσουν το ωφέλημα μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Στην Ιορδανία ο Πρόεδρος της Βουλής