ΚΥΠΡΟΣ

«Έπεσαν» οι υπογραφές με τη Total για το οικόπεδο 11 της ΑΟΖ

«Έπεσαν» οι υπογραφές με τη Total για το οικόπεδο 11 της ΑΟΖ

Το νέο τροποποιημένο συμβόλαιο συνεργασίας για το τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, υπογράφτηκε σήμερα (18/3/2015) μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού TOTAL.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Γενικός Διευθυντής της Total E&P Cyprus B.V. κ. Jean-Luc Porcheron υπέγραψαν συμφωνία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνητικών εργασιών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, στις οποίες θα προβεί η Total ούτως ώστε να αξιολογήσει περαιτέρω το ενεργειακό δυναμικό του Ερευνητικού Τεμαχίου 11.

Η σημερινή συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμβατικής σχέσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Total E&P, σε σχέση με το Τεμάχιο 11.

Με το αναθεωρημένο συμβόλαιο θα δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία για περαιτέρω έρευνες στη γύρω περιοχή, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει καλύτερα τα δεδομένα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Εξάλλου, είπε, σήμερα η εταιρεία DELEK θα καταθέσει την ετήσια έκθεσή της για τα πεπραγμένα του 2014, στην οποία αναμένεται ότι θα περιλαμβάνονται και δεδομένα για την ανάπτυξη του τεμαχίου Αφροδίτη.

Τέλος, ανέφρε ότι ο Υπουργός Ενέργειας, για σημαντική εξέλιξη, αφού μετά τις ανακοινώσεις της Noble συγκεκριμένα στοιχεία για τους σχεδιασμούς θα περιλαμβάνονται και στην ετήσια έκθεση και του δεύτερου εταίρου, της DELEK.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις