ΚΥΠΡΟΣ

Αναστάτωση στις Βρετανικές Βάσεις όταν ξαφνικά έπεσαν… πύραυλοι

Αναστάτωση στις Βρετανικές Βάσεις όταν ξαφνικά έπεσαν… πύραυλοι

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου μετά την αποκόλληση δυο πυραύλων κατά την προσγείωση πολεμικού αεροσκάφους Tornado, οι οποίοι κατέληξαν στο δίαυλο, χωρίς ευτυχώς να εκραγούν.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, δυο πύραυλοι αέρος-εδάφους Brimstone αποκολλήθηκαν κατά την προσγείωση μαχητικού Tornado και κατέληξαν στο δίαυλο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Οι αρχές των βάσεων διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, ωστόσο για προληπτικούς λόγους η περιοχή που βρίσκεται περιμετρικά της ελεγχόμενης περιοχής των Βάσεων έχει αποκλειστεί και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους διερχόμενους οδηγούς.

Ο χώρος του αεροδρομίου εκκενώθηκε, ενώ πυροτεχνουργοί των Βάσεων βρίσκονται στον δίαυλο, προκειμένου να εξουδετερώσουν την πιθανότητα έκρηξης του πύραυλου. Κλειστός λόγω του περιστατικού παραμένει ο δρόμος από το Ακρωτήρι στο Λέιντις Μαιλ, μέσω Αγίου Νικολάου των Γάτων.

Συμφώνα με εκπρόσωπο των Βάσεων δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ωστόσο ζημιές φαίνεται να έχει υποστεί το μαχητικό αεροσκάφος.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις