ΚΥΠΡΟΣ

Εντοπίστηκαν όλα τα λείψανα των ηρώων του Νοράτλας στην Κύπρο

Εντοπίστηκαν όλα τα λείψανα των ηρώων του Νοράτλας στην Κύπρο

Τα λείψανα όλων των ηρώων Ελλαδιτών καταδρομέων που έψαχνε φέρεται να εντόπισε στην εκταφή του μοιραίου Νοράτλας, η ανασκαφική ομάδα στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα έχουν εντοπιστεί τα οστά 14 με 15 καταδρομέων από τους 19 επιβαίνοντες που δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οστά των υπόλοιπων τεσσάρων με πέντε ηρώων έχουν αναμιχθεί με οστά άλλων Ελλαδιτών που δόθηκαν προ ετών στις οικογένειες τους.

Ως εκ τούτου έχει ήδη κινηθεί διαδικασία, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, για επιστροφή των λειψάνων και εξ υπαρχής γενετική ταυτοποίηση τους.

Την ίδια ώρα ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της 12ης εκσκαφής στον κατεχόμενο Τράχωνα.

Ωστόσο η προσοχή του Ε/κ εκπροσώπου στη ΔΕΑ στράφηκε τις τελευταίες ώρες στον εντοπισμό τρίτου σημείου, στην ίδια περιοχή, για το οποίο προέκυψαν τις τελευταίες μέρες αποκαλυπτικές και γραπτές μαρτυρίες, τόσο από Ε/κ όσο και από Τ/κ πηγή, περί ύπαρξης ομαδικού τάφου αγνοουμένων από τις περίφημες μάχες στο Κιόνελι.

Αυτή τη στιγμή, όπως αρμοδίως πληροφορούμαστε, γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατόν καλύτερη οριοθέτηση των συντεταγμένων ώστε να καταστεί δυνατή η ανασκαφή, που αν αποδώσει τα αναμενόμενα θα ανεβάσει τον αριθμό των εντοπισθέντων αγνοουμένων σε πάνω από 100.

ΠΗΓΗ sigmalive.com