ΚΥΠΡΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής της 4χρονης στην Κύπρο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής της 4χρονης στην Κύπρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης (27/04) οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός τετράχρονου κοριτσιού που απήχθη από δύο αγνώστους έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία -Εγώ την «έκλεψα», υποστηρίζει ο Νορβηγός πατέρας της

«Εγώ, πήρα το παιδί», λέει ο Νορβηγός πατέρας της μικρής - Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλονίζει Ελλάδα και Κύπρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας Ελένης Γκριμσρούντ, ηλικίας 4 ετών, η οποία απήχθη γύρω στις 7:45 το πρωί της Πέμπτης, από νηπιαγωγείο της Δασούπολης στη Λευκωσία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι οι Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του πατέρα της 4χρονης Μαρίας, ο οποίος είναι ύποπτος για την απαγωγή της.

paidaki

«Εγω, την πήρα», υποστηρίζει ο πατέρας

Πληροφορίες που μεταδίδουν νορβηγικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δήλωση του δικηγόρου του Νορβηγού πατέρα, αναφέρουν ότι πατέρας και κόρη είναι αυτή την ώρα μαζί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται που ακριβώς.

«Ο πελάτης μου δήλωσε ότι επανενώνεται με την κόρη του και ότι είναι καλά. Πέρα από αυτό, δεν μπορώ να σχολιάσω το θέμα», είπε ο δικηγόρος του πατέρα του παιδιού, Μόρτεν Έντεσμπακ (Morten Engesbak), στη νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten», που μεταδίδει ότι τόσο η Κυπριακή Αστυνομία όσο και η Νορβηγική Εθνική Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών το επιβεβαίωσαν.

Torkel Grimsrud: Αυτός είναι ο πατέρας της 4χρονης

pattt

O Νορβηγός πατέρας που είναι 60 ετών, γνωστός και ως «τορπίλη», για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μισθοφόρος σε διάφορες χώρες του πλανήτη και εικάζεται πως έχει σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους. Μεγάλωσε με μια οικογένεια που τον υιοθέτησε και τον κακοποιούσε, σύμφωνα με τα σουηδικά Μέσα

Ονομάζεται Torkel Grimsrud και υπάρχουν ενδείξεις πως είχε έρθει στη Κύπρο τις τελευταίες μέρες και διέμενε στα Kατεχόμενα.

Η περιγραφή των δραστών

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, για τους δύο δράστες, ο πρώτος περιγράφεται ως ύψους 1.80μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης και ο δεύτερος ως ύψους επίσης 1.80μ. περίπου κανονικής σωματικής διάπλασης. Και οι δύο κατά τον χρόνο της απαγωγής, φορούσαν ρούχα και καπέλο χρώματος μαύρου και είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με μαντήλια.

Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή της Μαρί Ελένη Γκρίμσρουντ (Marie Eleni Grimsrud) έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07:45 το πρωί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 7.40π.μ., η 48χρονη μητέρα μετέβη με την 4χρονη κόρη της, στο εν λόγω νηπιαγωγείο. Μόλις οι δύο αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητό τους, για να εισέλθουν στο νηπιαγωγείο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άγνωστους, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας βία, άρπαξαν το κοριτσάκι από τη μητέρα του.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν, μαζί με το κοριτσάκι σε αυτοκίνητο, που τους ανέμενε σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το αυτοκίνητο είναι μάρκας Range Rover, πιθανόν παλαιού τύπου, μαύρου χρώματος, με φιμέ τζάμια. Στην θέση του οδηγού, ανέμενε τρίτο, άγνωστο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και διεξάγονται από αέρα, θάλασσα και στεριά.

Είχαν προσπαθήσει να απαγάγουν τη μικρή και το 2016

Πριν από ένα χρόνο, την 1 Φεβρουαρίου, η Αστυνομία είχε αποτρέψει την τελευταία στιγμή την απαγωγή του μικρού κοριτσιού από τον πατέρα του.

Τότε, τρία άτομα νορβηγικής καταγωγής προσπάθησαν να περάσουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό την απαγωγή του παιδιού, το οποίο διαμένει με την Ελληνοκύπρια μητέρα του.

Η μητέρα είχε ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας, έχοντας υποψίες ότι ο Νορβηγός πατέρας του και πρώην σύζυγός της θα επιχειρούσε να απαγάγει το παιδί.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τότε τρεις Νορβηγοί, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί στο Δικαστήριο ότι ήρθαν στην Κύπρο με σκοπό να παραλάβουν το αυτοκίνητο του πατέρα και να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων στην Τουρκία κι από κει στην Αγγλία. Η Αστυνομία από την πλευρά της αντικρούει τους ισχυρισμούς των υπόπτων, λέγοντας ότι δεν βρέθηκε τίποτε στην κατοχή τους ούτε έγγραφά ούτε κλειδιά που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Τελικά, οι τρεις Νορβηγοί απελάθηκαν από την Κύπρο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς όπως έκρινε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, τα στοιχεία, όπως και οι μαρτυρίες, ήταν ανεπαρκή, ώστε να σταλεί η υπόθεση σε δίκη ενώπιον δικαστηρίου.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας είχε συμπληρώσει τις έρευνές του για την υπόθεση, χωρίς να προκύψει μαρτυρία που να συνδέει τους τρεις με το αδίκημα της συνωμοσίας για απαγωγή, όπως ήταν η αρχική υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν.

Με πληροφορίες από Newsbomb.com.cy

Σχετικές ειδήσεις