ΚΥΠΡΟΣ

Διπλό φονικό Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις – Τι βρήκε ο ιατροδικαστής στον τόπο του εγκλήματος

Διπλό φονικό Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις – Τι βρήκε ο ιατροδικαστής στον τόπο του εγκλήματος

Κομμάτι – κομμάτι συμπληρώνεται το παζλ της άγριας δολοφονίας του ζευγαριού στον Στρόβολο της Λευκωσίας.

«Κλειδί» η ματωμένη πιτζάμα που βρέθηκε στο σπίτι του δολοφονημένη ζευγαριού - Άγνωστο πότε θα καταθέσει ο 15χρονος

Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης την αυτοψία που διενήργησε στην σκηνή του φόνου στην οικία της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο «Πολίτης» ο Μάριος Ματσάκης τόνισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε καμιά αναφορά στην ουσία της υπόθεσης σημειώνοντας, ωστόσο ότι το παζλ σιγά σιγά συμπληρώνεται.

Σημειώνεται ότι ο διορισθέντας από την οικογένεια ιατροδικαστής κατόρθωσε να διεξάγει αυτοψία στην σκηνή μετά την απελευθέρωση της οικίας από την αστυνομία και την παράδοση των κλειδιών στους οικείους του δολοφονημένου ζεύγους μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην σκηνή του φόνου.

kypros

Περισσότερες από 90 καταθέσεις

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη πέραν των ενενήντα καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους ανακριτές, για το διπλό φονικό, που έγινε στον Στρόβολο.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

Τα κομμάτια του παζλ

Όσο η δολοφονία του ζεύγους στον Στρόβολο δεν εξιχνιάζεται, τόσο τα σενάρια πληθαίνουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πλέον δίνουν υπόσταση στη θέση της Αστυνομίας πως «έχει υπόπτους και κίνητρα και απαντήσεις για πολλά θέματα».

Σύμφωνα και με δημοσίευμα του «Πολίτη», τα βασικά κομμάτια του παζλ είναι μέχρι στιγμής τα ακόλουθα:

  • Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί συνηγορούν στο ότι δέχθηκε πρώτη χτύπημα με το φονικό όργανο, σε σημείο του σώματός της όπου δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
  • Ο άνδρας βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε λίμνη αίματος. Ο δράστης, ή οι δράστες τον αιφνιδίασαν. Από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις φαίνεται πως δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα όρθιος, ενδεχομένως καθώς μπήκε στο υπνοδωμάτιο. Δεν εντοπίστηκαν πισώπλατες μαχαιριές, ενώ το θύμα φαίνεται πως επιχείρησε να αντιδράσει σε κάποια από τα πρώτα χτυπήματα, αφού φέρει ένα ή δύο αμυντικά τραύματα.
  • Υπάρχει διαφορά χρόνου μεταξύ των δύο δολοφονιών, όχι όμως τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί από την ιατροδικαστική εξέταση.
  • Ο 15χρονος γιος πρόβαλε τη θέση ότι οι κουκουλοφόροι, που εισήλθαν στο σπίτι της οικογένειας, αφού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα του κάνουν κακό, τον κλείδωσαν σε μικρή αποθήκη από την οποία κατάφερε να αποδράσει και να καταφύγει σε γειτονικό σπίτι. Ο μικρός υποστήριξε ότι κατάφερε να «ανοίξει» δύο φύλλα από την πόρτα αλουμινίου της αποθήκης, έφτασε το κλειδί και μπόρεσε να ξεκλειδώσει. Σε αυτή την κίνησή του απέδωσε και το γδάρσιμο που έφερε στο πάνω μέρος της δεξιά του παλάμης. Ο έφηβος, χωρίς να φέρει επαρκή ρουχισμό, βρήκε καταφύγιο σε γειτονικό σπίτι.
  • Πλέον, το κινητό τηλέφωνο και το λαπ-τοπ του γιου του δολοφονημένου ζεύγους είναι στη διάθεση των ανακριτών.

Το τεκμήριο που ανατρέπει τα πάντα

Ένα σημαντικότατο τεκμήριο βρίσκεται, από τις πρώτες σχεδόν ώρες, στα χέρια των ανακριτών και οι ίδιοι αισιοδοξούν ότι λίαν συντόμως θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος.

Το συγκεκριμένο τεκμήριο ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα που συγκλονίζει Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται, όπως έχει καταφέρει να διασταυρώσει ο politis.com.cy, για μία πυτζάμα με κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στην οικία Χατζηγεωργίου.

Η ματωμένη πιτζάμα έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις. Ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αργά ή γρήγορα οι έρευνες θα αποδώσουν και είπε: «τελικά, δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα».

Σχετικές ειδήσεις