MEDIA

Η αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα στα ξένα ΜΜΕ

Η αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα στα ξένα ΜΜΕ

Στον αυτόχειρα συνταξιούχο αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με τίτλο «Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε αυτοκτονίες», τονίζει ότι η αυτοκτονία ενός Έλληνα «στην κεντρική πλατεία της Αθήνας» είναι η τελευταία μιας σειράς από αυτοκτονίες ή απόπειρες, οι αιτίες των οποίων βρίσκονται «προφανώς» στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι αυτοκτόνησε συνταξιούχος λόγω χρεών στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η αμερικανική Wall Street Journal αναφέρει ότι ένας 77χρονος Έλληνας αφαίρεσε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μετέδωσε ότι «συνταξιούχος Έλληνας αυτοκτόνησε, αρνούμενος να 'ψάξει για φαγητό στα σκουπίδα'».

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya σχολιάζει ότι η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης, η οποία εκτόξευσε την ανεργία.

arabiya-suic

Διαβάστε επίσης:

Σημειώματα και λουλούδια στο Σύνταγμα για τον 77χρονο αυτόχειρα

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τον συνταξιούχο αυτόχειρα

Συνταξιούχος φαρμακοποιός ο αυτόχειρας στο Σύνταγμα

Τι γράφει ο 77χρονος αυτόχειρας στο ιδιόχειρο σημείωμα

ΣΟΚ! Αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος