MEDIA

Γιώργος Νταλάρας: Οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους που «άναψαν» φωτιές και η παρέμβαση Μπογιόπουλου

Γιώργος Νταλάρας: Οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους που «άναψαν» φωτιές και η παρέμβαση Μπογιόπουλου

Ο Γιώργος Νταλάρας και οι «αιχμηρές» δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έχουν προκαλέσει χαμό με τα τηλεοπτικά πάνελ να σχολιάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά τον τραγουδιστή - Θέση υπερ πήρε και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Μπογιόπουλος αλλά και κατά ο Σταμάτης Κραουνάκης

Σάλος έχει προκληθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές και κοινωνικά δίκτυα μετά τις «αιχμηρές» δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από ραδιοφωνικό σταθμό, όπου θα μιλούσε για τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Οι χαρακτηρισμοί «γελείο» και «ντροπή» και η αναφορά σε ήθος και αρχές ξεσήκωσαν από τη μία θύελλα αντιδράσεων και από την άλλη θύελλα υπεράσπισης για τον τραγουδιστή που έχει γράψει χρόνια ιστορίας στη μουσική.

Νίκος Μπογιόπουλος: «Βρέθηκε απέναντι στις κρεατομηχανές που παριστάνουν τα όργανα της "ενημέρωσης", της "ψυχαγωγίας" και του "πολιτισμού"»

Ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός που είχε καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του με ανάρτηση «καρφί» προς τις εκπομπές.

«Το σκέφτηκα πολύ αν θα ασχοληθώ... Λοιπόν: Χτες είχα την τιμή να βρίσκομαι σε μια εκπληκτική εκπομπή με τον Γιώργο Νταλάρα (αυτός την έκανε εκπληκτική) και τον Αντρέα Κατσιγιάννη (επίσης). Μια εκπομπή/αφιέρωμα στον @Realfm978 για τον δημιουργό του λαικού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη», έγραψε αρχικά ο ραδιοφωνικός παραγωγός.

«Τελειώνοντας την εκπομπή και φεύγοντας από τον σταθμό, ο καλεσμένος μου βρέθηκε απέναντι στις κρεατομηχανές που παριστάνουν τα όργανα της "ενημέρωσης", της "ψυχαγωγίας" και του "πολιτισμού" (αυτές είναι οι νομικές διατάξεις βάσει των οποίων δημόσιες συχνότητες κατέχονται από καναλάρχες και έτσι τις... υπηρετούν αυτές τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ενημέρωση και τον πολιτισμό οι διευθύνοντες αυτών των δημόσιων συχνοτήτων). Ο,τι είπε ο Νταλάρας δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ' ότι θα έλεγε και λέει (και) κάθε δημοσιογράφος που σέβεται την τίμια δουλειά του (άσχετα πως αυτή χρησιμοποιείται από τα "αφεντικά") και από ό,τι λέει κάθε μέρα η κοινωνία των ανθρώπων που αρνούνται να ξεμπουρλευτούν και να ακρωτηριαστούν μέσα από την ανοησία και την αποθέωση του τίποτα», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Μπογιόπουλος έγραψε: «Εύγε, συνεπώς, στον Γιώργο. Τον οποίο ευχαριστώ για μια ακόμα φορά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου. Κι εν κατακλείδι: Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Εκτός από εκείνες που είναι...»

Οι υπερασπιστές και οι κριτές του Γιώργου Νταλάρα στις τηλεοπτικές εκπομπές

Οι παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης σχολίασαν τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στους ρεπόρτερ με τους περισσότερους να υπερασπίζονται τα νέα παιδιά που βρέθηκαν έξω από τον σταθμό για μερικές δηλώσεις του και τη Ναταλία Γερμανού να παίρνει το μέρος του για τον τρόπο με τον οποίο οι ρεπόρτερ «περικύκλωσαν» τον ερμηνευτή.

Σίσσυ Χρηστίδου: «Τι του κάνανε; Τι του είπανε και τον πείραξε τόσο πολύ;»

Η Σίσσυ Χρηστίδου τάχθηκε υπέρ των παιδιών δείχνοντας εκνευρισμένη με τον τρόπο που αντέδρασε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Είναι από τις φορές που δεν ξέρεις τι να πεις. Όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που είναι ιστορία για την ελληνική μουσική και τους σέβεσαι, δεν ξέρεις τι να πεις. Εγώ τώρα νιώθω μουδιασμένη. Ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες σε νέα παιδιά που πραγματικά κάνουν δύσκολη δουλειά. Αυτά είναι τα πρώτα σου βήματα, από το πεζοδρόμιο ξεκινήσαμε όλοι. Αυτός ο μηδενισμός, η γελοιότητα, μέσα μπαμπάδες και θείους, «είστε κοτόπουλα», «σας εκμεταλλεύονται», «είστε η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας», «αυτό που κάνετε είναι μία γελοιότητα». Τι του κάνανε; Τι του είπανε και τον πείραξε τόσο πολύ;», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Κώστας Τσουρος: «Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια»

Ο Κώστας Τσουρός φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του Γιώργου Νταλάρα.

«Μισό λεπτό, ποιος κρεμάει στα μανταλάκια τον Γιώργο Νταλάρα; Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια με αυτά που είπε. Όταν ένας άνθρωπος που είναι σε αυτό το επίπεδο βγαίνει και κατακρίνει έτσι τα παιδιά που τον περιμένανε για μια δήλωση, αν θέλει, δε του βάλανε το μαχαίρι στον λαιμό. Ποιος τον εκβίασε και πως; Αν δεν θέλει, δεν απαντά και φεύγει μια χαρά ευγενικά. Από εκεί και πέρα εγώ ξέρω ότι έκατσε εκεί 10 λεπτά και λέει όλα αυτά για τα παιδιά. Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια. Έθιξε κάποια ζητήματα που ενδεχομένως να πρόσβαλλαν κάποιους ανθρώπους. Πόσος φορές έχει δώσει συναυλία ή έχει δουλέψει κάπου και έχουν πει συνάδελφοι να πάνε και αρνείται;», είπε αρχικά ο Κώστας Τσουρός:

Πρόσθεσε δε: «Πάντα λέγανε ότι δεν κάνει δηλώσεις, να τα λέμε όλα. Έχει δώσει προγραμματισμένες συνεντεύξεις, όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι να πάνε να μιλήσει για τη δουλειά του, από τις δημόσιες σχέσεις λένε: όχι δε κάνει δηλώσεις».

Ναταλία Γερμανού: «Μας άδειασε όλους και πολύ καλά μας έκανε»

Η Ναταλία Γερμανού από την άλλη υπερασπίστηκε τον Γιώργο Νταλάρα λέγοντας ότι «καλά μας έκανε».

«Έχω την αίσθηση πως σε λίγο παραπάνω από τα μισά ελληνικά σπίτια αυτή τη στιγμή έχουν σηκωθεί και χειροκροτάνε όρθιοι τον Γιώργο Νταλάρα για κάποιο λόγο. Την έχετε και εσείς αυτή την αίσθηση; Είναι ο Γιώργος Νταλάρας. Είπε την γνώμη του σε κάτι. Πήγε να δώσει μια ραδιοφωνική συνέντευξη για τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον περιμένουμε όλοι, δε βγάζω καθόλου την ουρά μας απ' εξώ, για να τον ρωτήσουμε ποια είναι η γνώμη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η... γνώμη του.», ανέφερε αρχικά η Ναταλία Γερμανού.

«Και μας άδειασε όλους και πολύ καλά μας έκανε. "Θα μείνετε σε αυτά αν δεν ασχολείστε με τίποτα άλλο" είπε. Αυτός ο άνθρωπος υπηρετεί τη μουσική από το 1969. Άρα εμείς αφού πάμε και τον τσιγκλάμε;» είπε η Ναταλία Γερμανού υπερασπιζόμενη τον Γιώργο Νταλάρα.

Μπέττυ Μαγγίρα: «Δεν μπορεί να λέει τη δουλειά μου γελοία»

Θέση υπέρ των δημοσιογράφων πήρε και η Μπέττυ Μαγγίρα μέσα από την εκπομπή της «I love ΣΟΥΚΟΥ»

«Είναι κρίμα πάντως ένας καλλιτέχνης τόσο μεγάλος, αυτού του βεληνεκούς και αυτής της πορείας να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Έστω κι αν έχει εν μέρει δίκιο και δεν συμφωνεί με το να σε περιμένουν οι δημοσιογράφοι για να τους κάνεις δηλώσεις απροειδοποίητα για κάτι που εσύ έχεις πει. Όταν κάνεις μία δημόσια τοποθέτηση, θα πρέπει να περιμένεις ότι αυτό θα έχει και μία αντίδραση, ένας αντίλογος», είπε αρχικά η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Τα παιδιά, όπως καταλαβαίνετε, δεν πήγαν να κάνουν αφιέρωμα στον Τσιτσάνη. Κάνουν μία δουλειά και οποιαδήποτε δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κρίνει τη δουλειά μου, έχει όμως δικαίωμα να έχει άποψη. Δεν μπορεί να λέει τη δουλειά μου γελοία. Θεωρώ ότι το χάνει το δίκιο του ο κύριος Νταλάρας με τον τρόπο που το έθεσε», σχολίασε.

Στο τέλος πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να λες ότι αυτό που κάνεις είναι ντροπή και να αναφέρεις γονείς και θείους, ότι αν δουν αυτό που κάνεις, είναι ντροπή. Γιατί αυτό το κορίτσι δεν ξέρει ο κύριος Νταλάρας αν εξαρτάται η βιοποριστική του συνθήκη από αυτή τη δουλειά».

Σταμάτης Κραουνάκης: «Τα παραπανίσια έχουν θέμα»

Θέση όμως πήρε και ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

«Βγαίνεις από τον Νίκος Μπογιόπουλος realfm εννιάμιση ώρα το βράδυ Στο παγωμένο βράδυ. Έχεις μιλήσει για συναδέλφους που διαφημίζουν πακοτίνια μια δικιά σου και δικιά μου και τράπεζες προ καιρού. Έχεις μιλήσει για τον Τσιτσάνη! Καραδοκούν τα Κάμερονια και τα εργαζόμενα παιδιά 200 € το μήνα μεικτά στην καλύτερη. Έχεις φροντίσει να φοράς μάξι καμπαρντίνα με κοκκινη φόδρα τουλαχιστον! Προχωράς κατευθείαν στο αμάξι σου λες χαμογελώντας με το υπέροχο χαμόγελο σου Καλησπέρα παιδιά σας καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σας σας φιλώ πολύ. Τα παραπανίσια έχουν θέμα. Γνώμη μου. #Νταλάρας»

Γιώργος Νταλάρας: Εκτός εαυτού με δημοσιογράφους - «Αυτό που κάνετε δεν το βρίσκετε γελοίο;»

Οι κάμερες περίμεναν τον Γιώργο Νταλάρα έξω από ραδιοφωνικό σταθμό όπου θα μιλούσε για τον Βασίλη Τσιτσάνη και το αφιέρωμα που ετοιμάζουν. Οι ρεπόρτερ μόλις είδαν τον αγαπημένο τραγουδιστή θέλησαν να τον ρωτήσουν για τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του για τις διαφημίσεις που κάνουν οι τραγουδιστές.

Τότε ο Γιώργος Νταλάρας φάνηκε εκνευρισμένος από τα φώτα από τις κάμερες, από τα πολλά μικρόφωνα και από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Ξέρετε για ποιον λόγο είμαστε εδώ; Για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Βασίλη Τσιτσάνη; Θα τα πείτε στην εκπομπή σας;», είπε αρχικά ο τραγουδιστής μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Καλά κάνουν όσοι αντιδρούν και καλά κάνω κι εγώ που λέω τις δικές μου απόψεις. Αυτό που κάνετε τώρα δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο; Όταν έρθει η ώρα θα απαντήσω με τον δικό μου τρόπο. Αυτό που κάνετε είναι εκβιαστικό. Νομίζω είναι λίγο ντροπή για σας. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτή, σε λίγο εάν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς», είπε σε δημοσιογράφο.

Στη συνέχεια απάντησε σε άλλη ρεπόρτερ:

«Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, αγόρι μου. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. Δεν το κάνουμε αυτό. Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο. Κι εσύ, που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου θα σου πει ότι είναι ντροπή αυτό που κάνεις. Μην το κάνεις... Νομίζεις ότι κάνεις τη δουλειά σου. Δουλειά δεν είναι να κάνεις οτιδήποτε όποτε σου τύχει. Δουλειά είναι να κάνετε κάτι με συνέπεια, με ήθος και με αρχές. Αυτό που κάνετε στερείται αρχών. Εγώ δεν προσβάλλω κανέναν, εγώ λέω τις απόψεις μου. Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε. Εγώ από το 1969 μέχρι σήμερα είμαι ο ίδιος και θα το λέω πάντα»

Ο τραγουδιστής συνέχισε να λέει στους δημοσιογράφους: «Η περίοδος που περνάμε βρωμάει μπαρούτι. Αυτό που κάνετε είναι μία μορφή καταστροφής της δουλειάς σας. Θα αναγκαστείτε να πηγαίνετε στις γωνιές, να ανοίγετε τους σκουπιδοτενεκέδες των γνωστών ανθρώπων και να μαζεύετε τα σκουπίδια τους για να κάνετε θέμα»