MEDIA

Η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ στα exit polls

Η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ στα exit polls

Μάχη στήθος με στήθος είναι ο κοινός χαρακτηρισμός των διεθνών μέσων ενημέρωσης, για τα exit polls των ελληνικών εκλογών.

Το βρετανικό BBC αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία, που υποστηρίζει το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας προηγείται, όμως σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιτίθεται στα μέτρα λιτότητας. Επίσης, τονίζει ότι το αποτέλεσμα θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.

BBC-EKL

Η ισπανική El Pais αναφέρει: Συντηρητικοί και Αριστερά έρχονται ξανά ισοπαλία!

elpais134

Το αμερικανικό δίκτυο CNN καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα οριακό προβάδισμα.

cnn444

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σημειώνει ότι θα είναι ένα μακρύ βράδυ στην Ελλάδα. «Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά, σχεδόν ισοψηφούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ».

spiegel-polls

Kρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα, με την παγκόσμια οικονομία σε κίνδυνο, γράφει η αμερικανική Washington Post. Η αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει τα αποτελέσματα των exit polls, κάνοντας λόγο για τη μικρή διαφορά ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

wp-exit

Η γαλλική εφημερίδα Liberation έχει τίτλο: Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές στην Ελλάδα.

liberation99

Ο βρετανικός Guardian από την πλευρά του έχει δώσει είδη από τις 18:30 τα πρώτα exit poll με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με δύο μoνάδες του ΣΥΡΙΖΑ (29%, 27%). Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal, σε ζωντανή σύνδεση μεταδίδει τα exit poll της κρατικής τηλεόρασης (Νέα Δημοκρατία 27.5-30.5 %, ΣΥΡΙΖΑ 27-30%, ΠΑΣΟΚ 10-12%.

guardian123-polls

H γαλλική Figaro καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εκλογές στην Ελλάδα και σύμφωνα με κεντρικό της άρθρο «δεν σημειώνεται καμία πλειοψηφία, ενώ οι νεοναζί μπαίνουν και πάλι στη Βουλή».

Διαβάστε επίσης:

Le Figaro: «Καμία πλειοψηφία και οι νεοναζί στη Βουλή»

Washington Post: Κρίσιμες εκλογές, με την οικονομία σε κίνδυνο

CNN: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα exit polls

El Pais: Συντηρητικοί και Αριστερά έρχονται ξανά ισοπαλία!

Liberation: Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές στην Ελλάδα