MEDIA

Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα χτύπησε «κόκκινο»!

Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα χτύπησε «κόκκινο»!

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι


Πρώτο θέμα στη διεθνή επικαιρότητα αποτελεί η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα διεθνή ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ εστιάζουν στην πολιτική ταυτότητα του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του 34χρονου, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια που αποτελεί «καμπανάκι» για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Business Insider, αναφέρει ότι η ελληνική οικονομική κρίση έχει πυροδοτήσει επεισόδια βίας οδηγώντας τη χώρα σε κοινωνική κατάρρευση.

«Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα χτύπησε "κόκκινο"», τιτλοφορείται το άρθρο του ιστότοπου, ενώ ο συντάκτης επισημαίνει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πρέπει να ερμηνευτεί ως καμπανάκι για την ελληνική Δημοκρατία, τους ελληνικούς θεσμούς και τους πολίτες της.

«Ένας νεοναζί έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα», γράφει το BBC, επισημαίνοντας ότι ότι τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, τα βίαια επεισόδια είναι πιο συχνά από τότε που εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας.

«Αριστερός μουσικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Αθήνα, από φερόμενο ως μέλος του νέοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε το ξημέρωμα της Τετάρτης. Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο και έκανε έρευνα στα γραφεία του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του BBC.

«Η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί συχνά για βία κατά μελών αριστερών οργανώσεων και μεταναστών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόμμα έχει 18 βουλευτές. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί από την περίοδο που ξέσπασε η οικονομική κρίση», καταλήγει το BBC.

Ο Guardian σημειώνει ότι «η δολοφονία του αριστερού χιπ χοπ καλλιτέχνη και ακτιβιστή του αντιφασισμού, ο οποίος μαχαιρώθηκε τη νύκτα της Τρίτης, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη στην Αθήνα».

«Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε νεοναζιστή, αφού ο τελευταίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αριστερό σε συμπλοκή. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο», αναφέρει στην ανταπόκρισή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ράπερ ακτιβιστής δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» αναφέρεται στο τίτλο του ρεπορτάζ της γαλλική Libération, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις, ενώ και οι εκπρόσωποί του στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν επίσης πολλές φορές προχωρήσει σε πράξεις βίας.

Για «κλιμάκωση της πολιτικής βίας στην Ελλάδα» κάνει λόγο το Spiegel, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για το έγκλημα και ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης απείλησε με μηνύσεις όσους προσπαθήσουν να «φορτώσουν» το έγκλημα στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΞΕΛΙΞΗ – ΣΟΚ: Τον πήραν τηλέφωνο και πήγε να σκοτώσει

Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Πήραν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής

Ομολόγησε ο δολοφόνος – Παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Θλίψη και οργή στο Facebook του Π.Φύσσα

«Οι κάτοικοι μου είπαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής»

Νεκρός 34χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας

Η ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Αυτός είναι ο 34χρονος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Κασιδιάρης: Η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Η ασφάλεια εξετάζει τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 34χρονος που μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι

Ένας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι