MEDIA

Επιτυχία του newsbomb.gr η απόσυρση της τροπολογίας υπέρ εφοπλιστών

Επιτυχία του newsbomb.gr η απόσυρση της τροπολογίας υπέρ εφοπλιστών

Την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησε η απόπειρα να περάσει στα «αθόρυβα» η επαίσχυντη τροπολογία για την εξαίρεση από τη δήλωση «πόθεν έσχες» των ναυτιλιακών μετοχών.


Το newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα ως μεγάλης σοβαρότητας, καθώς επιχειρείτο να περάσει μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο, που αφορούσε τις υπεραστικές συγκοινωνίες, μια διάταξη ευνοϊκή για κάποιους «εκλεκτούς» μεταξύ εφοπλιστών, μιντιαρχών, μεγαλοδημοσιογράφων, κρατικών λειτουργών ή ακόμα και «λαθρεμπόρων», σε βάρος του ελληνικού λαού.

Με άξονα το σεβασμό στη θεμελιώδη δημοσιογραφική αρχή, που είναι ο έλεγχος και η ανάδειξη των τυχόν «κακών κειμένων» της εκάστοτε εξουσίας, το newsbomb.gr αποκάλυψε τις «σκοτεινές πτυχές» της τροπολογίας με συνεχή δημοσιεύματα και έθεσε ερωτήματα για τον πιθανό «φωτογραφικό» της χαρακτήρα, καθώς και την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί κύμα αντιδράσεων, που απλώθηκε από την κοινωνία μέχρι τη βουλή. Άμεσα ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη και έδωσε εντολή για την απόσυρση της διάταξης, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή το στενό του επιτελείο κατηγορείται ότι τον είχε αφήσει έκθετο.

Η απόσυρση εν τέλει της σκανδαλώδους τροπολογίας αποτελεί και μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία για το newsbomb.gr, καθώς η παρέμβαση του μεγάλου διαδικτυακού μέσου ήταν καθοριστική στην απόφαση της κυβέρνησης και τελικά στην προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας και Σταϊκούρας δεν υπέγραψαν την επαίσχυντη τροπολογία

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών

Προς απόσυρση η τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών

Ζητούν απόσυρση της «σκανδαλώδους» τροπολογίας υπέρ των εφοπλιστών

Λαθρέμποροι τσιγάρων, μιζαδόροι πολιτικοί και στο βάθος εφοπλιστές

Εφοπλιστές: Προσπάθεια καθησυχασμού της ΕΕ η οικειοθελής προσφορά;

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά»

Εφοπλιστές και πολιτικοί θα έχουν την ευκαιρία να «ξεπλένουν» χρήμα;

Κάνουν σημαία τους την ευκαιρία για κέρδη οι εφοπλιστές

Εφοπλιστές: Θησαυρίζουν και χάρη στα προνόμια που τους παρέχονται

«Η Ελλάδα παλεύει και η κυβέρνηση χορηγεί προνόμια στους εφοπλιστές»