ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Η Ελλάδα παλεύει και η κυβέρνηση χορηγεί προνόμια στους εφοπλιστές»

«Η Ελλάδα παλεύει και η κυβέρνηση χορηγεί προνόμια στους εφοπλιστές»

Η προκλητική φορολογική ασυλία των Ελλήνων εφοπλιστών έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας και πλέον συζητείται σε διεθνές επίπεδο την ώρα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα των Μνημονίων

Με νέο άρθρο της αναφέρεται στη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και πιο συγκεκριμένα στο νέο πακέτο βοήθειας, επισημαίνοντας παράλληλα πως ενώ τα μέτρα «βαραίνουν» τον ελληνικό λαό, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν προνόμια από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο άλλο θέμα, από την προκλητική φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, την ώρα που ο λαός στενάζει υπό τα σκληρά μέτρα των διαδοχικών Μνημονίων.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια από την ελληνική κυβέρνηση η οποία, όπως αναφέρει, «ήρθε σε συμφωνία τον Ιούλιο με τους εφοπλιστές, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα πληρώνουν διπλάσιους φόρους αντί των σημερινών 140 εκ. ευρώ ετησίως. Όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, οι εφοπλιστές στην Ελλάδα απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια, γιατί τα πλοία φορολογούνται συνολικά για το τονάζ, με αποτέλεσμα η τελική επιβάρυνση να είναι μικρή».

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό θα πρέπει να τελειώσουν τα παραμύθια με τις εθελοντικές εισφορές και η ελληνική κυβέρνηση να φορολογήσει του Έλληνες εφοπλιστές ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Στο πόδι όλη η Σκιάθος για τα... καπρίτσια του εφοπλιστή!

Μόνο στην Ελλάδα δεν αγγίζουν τους εφοπλιστές

Έλληνες εφοπλιστές: Δίνουν 6,5 δισ. για νέα πλοία και κόβουν μισθούς

Φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών ζητά η πλειοψηφία των πολιτών

Φιάσκο η «εθελοντική εισφορά» για τους εφοπλιστές

Έλληνες εφοπλιστές: Με τζίρο 5% του ΑΕΠ φορολογούνται ...ως άνεργοι

Εφοπλιστές: Η αλήθεια για την πιο πλούσια ομάδα Ελλήνων