MEDIA

Στο «σκαμνί» το Focus για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου

Στο «σκαμνί» το Focus για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου
Μήνυση κατά του γερμανικού περιοδικού Focus υπέβαλαν έξι έλληνες δικηγόροι, που υποστηρίζουν ότι το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου...

Μήνυση κατά του γερμανικού περιοδικού Focus υπέβαλαν έξι έλληνες δικηγόροι, που υποστηρίζουν ότι το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στοιχειοθετεί τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής κρατικών συμβόλων της Ελλάδας.

Η πρώτη έρευνα της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τις 29 Ιουνίου. Ωστόσο, ένας εκ των έξι δικηγόρων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ο Θεόδωρος Φραγκάκης, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα διεξαχθεί δίκη.

Από την πλευρά του, ο εκδότης του Focus Χέλμουτ Μάκβορτ, υποστήριξε ότι το φωτομοντάζ ήταν νόμιμη και σατιρική παρουσίαση της κατάστασης, που συγκέντρωνε στοιχεία πρωτοτυπίας.

Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδέκτης επιστολών έντονης διαμαρτυρίας, ο Μάκβορτ εξακολουθεί να υπεραμύνεται του πρωτοσέλιδου. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθυνθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα ούτε στον ίδιο, ούτε και στους συναδέλφους του.

πηγή: newscode.gr