MEDIA

Χωρίς Παπούλια, αλλά με ΜΑΤ τα 100 χρόνια μοναξιάς της ΕΣΗΕΑ

Χωρίς Παπούλια, αλλά με ΜΑΤ τα 100 χρόνια μοναξιάς της ΕΣΗΕΑ

Με την παρουσία των ΜΑΤ και τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ σημαδεύτηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής που διοργάνωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με τίτλο «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014».

Στο παρά πέντε ακύρωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ενώ μόλις για πέντε λεπτά παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος με τη σύζυγό του Μάρα Ζαχαρέα, πρώην πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και δημοσιογράφοι.

Εξω από το κτίριο σημειώθηκαν βίαιες απωθήσεις των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, από την αστυνομία, επειδή διαμαρτύρονταν για την "φιέστα" και την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, στα εγκαίνια έκθεσης.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της έκθεσης, ανέφερε: «Όπως στο παρελθόν, πετύχαμε πολλά πράγματα και είμαστε υπερήφανοι για αυτά, έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα για την αλήθεια, τον αγώνα για την αξιοπρέπεια, τον αγώνα για την αλληλεγγύη.

Στο δύσκολο αλλά και όμορφο αυτόν αγώνα έχουμε σπουδαία παρακαταθήκη το έργο των προηγούμενων γενεών, τόσο αυτών που έχουν φύγει από κοντά μας, αλλά αποτελεί τιμή μας να λέμε ότι είμαστε συνάδελφοί τους, όσο και αυτών που είναι ακόμα μαζί μας και σήμερα τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας. Με αυτήν την παρακαταθήκη και με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε, καθώς, τη σκυτάλη που μας παρέδωσαν οφείλουμε να τη δώσουμε και εμείς με ασφάλεια και προοπτικές».

Η έκθεση πάντως περιλαμβάνει σημαντικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής δημοσιογραφίας με έργα και ντοκουμέντα από τη συλλογή και το αρχείο της ΕΣΗΕΑ, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Σχετικές ειδήσεις