MEDIA

Ο Ταγματάρχης, η ΕΡΤ και οι κομματικές αντιδράσεις

Ο Ταγματάρχης, η ΕΡΤ και οι κομματικές αντιδράσεις

Διαφορετικές απόψεις εκφράζονται από ορισμένες πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις επιλογές προσώπων για τη διοίκηση της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, μάλιστα, το Μαξίμου δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

Ο προβληματισμός σχετικά με τη στελέχωση της ΕΡΤ εκφράστηκε και στη διευρυμένη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συζήτησε σχετικά με τα νέα πρόσωπα της διοίκησης του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες αναφορές στο πρόσωπο του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη, οι οποίες υποστήριξαν ότι «ανήκει στο τόξο των καθεστωτικών ΜΜΕ».

Επί του θέματος υπήρξε και κοινή ανακοίνωση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης), που τόνισαν ότι «η επιλογή Ταγματάρχη εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους» και έκαναν λόγο για «παλιά υλικά», ευθυγραμμιζόμενοι με την κριτική που ασκεί και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, θεωρεί ότι είναι «λογικό στην αρχή κάθε εγχειρήματος να καταγράφονται και διαφορετικές απόψεις», αλλά τώρα όλες οι δυνάμεις πρέπει να «στέρξουν προς την κοινή προσπάθεια».

Οπως τονίζουν οι συνεργάτες του, το θέμα έχει κλείσει, αφού ο κ. Παππάς στηρίζει απόλυτα την επιλογή Ταγματάρχη και διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι θα ήταν στρατηγικής σημασίας λάθος οι επιλογές να γίνουν με κομματικά κριτήρια.

Ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή -τονίζουν από το περιβάλλον του υπουργού Επικρατείας- που ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει πόλεμο κατά της διαπλοκής και η ΕΡΤ καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, στην κάθαρσή του από φαινόμενα σήψης που ταλαιπώρησαν επί δεκαετίες την ελληνική κοινωνία, αλλά και στην απόδοση στον ελληνικό λαό του τιμήματος που αντιστοιχεί στις άδειες των συχνοτήτων, αλλά και στο τέλος από τη χρήση τους.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι προτάσεις που έγιναν προς τον υπουργό Επικρατείας για τη στελέχωση της ΕΡΤ αφορούσαν μόνο σε κομματικές επιλογές, λογική που έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική της κυβέρνησης. Αντιθέτως, το περιβάλλον του κ. Παππά τονίζει ότι –ειδικά σε περιπτώσεις όπως η ΕΡΤ- η αποφυγή των κομματικών επιλογών ενισχύει και δεν αποδυναμώνει τη δυναμική του όλου εγχειρήματος.


Οσο για την κοινή δήλωση των τριών βουλευτών και πρώην δημοσιογράφων της ΕΡΤ, συνεργάτες του Νίκου Παππά, αφού υπενθύμιζαν ότι θεωρούν φυσικό στο ξεκίνημα κάθε προσπάθειας να διατυπώνονται και διαφορετικές απόψεις σημείωναν χαρακτηριστικά: «οι τρεις βουλευτές που αντέδρασαν είναι πολύ παλιοί για να λένε ότι κάνουμε επιλογές του παρελθόντος».