MEDIA

Στις 14/12 τηλεμαραθώνιος από τη UNICEF στην ΕΡΤ2 για τα προσφυγόπουλα

Στις 14/12 τηλεμαραθώνιος από τη UNICEF στην ΕΡΤ2 για τα προσφυγόπουλα

Η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει τον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης με θεματικό τίτλο «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα», που διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 18.00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, ο φετινός τηλεμαραθώνιος έχει σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την παροχή ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης και προστασίας των παιδιών και των μητέρων.

Τον τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν προσωπικότητες από τον χώρο της τηλεόρασης και της τέχνης. Στο στούντιο της ΕΡΤ θα βρεθούν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητές και συγγραφείς, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης. Στον φετινό τηλεμαραθώνιο σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν πολλοί Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας με κουμπαράδες και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ενώ πολλά σχολεία – δημόσια και ιδιωτικά – θα δραστηριοποιηθούν και φέτος για το μεγάλο σκοπό.

Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της περιφέρειας, ενώ μηνύματα συμπαράστασης θα στείλουν πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στους σκοπούς του Τηλεμαραθωνίου, μπορούν κα καταθέτουν τις προσφορές τους με τους παρακάτω τρόπους:
Μέσα από την ιστοσελίδα της UNICEF unicef.gr
Στέλνοντας SMS στο 19059 (χρέωση 1 ευρώ, πλέον ΦΠΑ).
Καλώντας στον αριθμό 210 776 1500 (30 γραμμές) κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Οι Έλληνες της Ομογένειας μπορούν να αποστέλλουν εμβάσματα στο:
Acc. Holder : Hellenic Committee for UNICEF
Bank: National Bank of Greece
Acc.no. 169/296008-78
GR61 0110 1690 0000 1692 9600 878
SWIFT (BIC) ETHNGRAA

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για παροχή βοήθειας σε παιδιά που αναζητούν με τις οικογένειές τους μια καλύτερη ζωή, κυνηγημένα από τον πόλεμο. Καθώς η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση εντείνεται, οι ανάγκες για στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους αυξάνουν απειλητικά: περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη περάσει από τα ευρωπαικά σύνορα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Μόνο στη χώρα μας έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, περισσότεροι από 560.000 πρόσφυγες, με το 64% εξ αυτών να προέρχονται από την Συρία. Ένας μεγάλος αριθμός, περίπου 3.500, δεν τα κατάφεραν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο.

Σχετικές ειδήσεις