MEDIA

Ο Μουλόπουλος στην «Αυγή» για την εμπλοκή του με τον ΔΟΛ

Ο Μουλόπουλος στην «Αυγή» για την εμπλοκή του με τον ΔΟΛ

Συνέντευξη στην «Αυγή», σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του στον ιστορικό δημοσιογραφικό οργανισμό, έδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο κ. Μουλόπουλος, στη συνέντευξή του, κατονομάζει τους υποψήφιους επενδυτές, καθώς έπειτα από σχετική ερώτηση απαντά: «Έχουν ακουστεί πολλά, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμα περισσότερο. Και ο Μάρης που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μουλόπουλος δίνει συνέχεια στην πρόσκληση διακομματικής λύσης για τον ΔΟΛ που απηύθυνε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Εάν υπάρχουν ενδοιασμοί, ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «για το ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων».

«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις, από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί», τονίζει.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε «καμία συμφωνία, ήταν δική μου προσωπική επιλογή, μετά από πρόσκληση του Ψυχάρη».

Όσον αφορά στο ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα έχει, αναφέρει τα εξής: «Δεν πηγαίνω ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μην με κρατήσει».

«Ο ΔΟΛ έχει μια ιστορικότητα ως εφημερίδα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Προπολεμικά στήριξε τον Βενιζέλο, στη συνέχεια την Ένωση Κεντρώων, στην πρόσφατη ιστορία την Κεντροαριστερά», τονίζει, κλείνοντας τη συνέντευξή του στην «Αυγή» ο κ. Μουλόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις