ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΟΟΣΑ αναστέλλει τη δημοσιοποίηση στοιχείων λόγω Brexit

Ο ΟΟΣΑ αναστέλλει τη δημοσιοποίηση στοιχείων λόγω Brexit

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει τη δημοσιοποίηση των βασικών οικονομικών του δεικτών έως τον Σεπτέμβριο, καθώς η αβεβαιότητα που δημιούργησε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit θα μπορούσε να καταστήσει τα στοιχεία παραπλανητικά ή ανακριβή.

Κάθε μήνα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δημοσιοποιεί ένα σύνθετο πρόδρομο δείκτη για όλα τα κράτη-μέλη του, που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει σημεία καμπής στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι κανένας δείκτης δεν θα ανακοινωθεί αυτόν ή τον επόμενο μήνα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερο σημαντικά στοιχεία.

Ο ΟΟΣΑ έχει και στο παρελθόν αναστείλει την δημοσίευση στοιχείων λόγω «σημαντικών απρόβλεπτων ή μη αναμενόμενων γεγονότων», όπως τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2011 ύστερα από το μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία.

Αναφερόμενος στον αντίκτυπο της ψήφου των Βρετανών υπέρ του Brexit, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υποδείκνυαν σταθερή δυναμική ανάπτυξης στις χώρες του ΟΟΣΑ και άνοδο στις αναδυόμενες οικονομίες. Ωστόσο, τα στοιχεία που «αποτυπώνουν τις μεταγενέστερες και ενδεχομένως σημαντικές μεταβολές στις εκτιμήσεις δεν θα είναι διαθέσιμα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου» ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Η επόμενη εκτίμησή του θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 8 Σεπτεμβρίου.