ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό δύο ετών το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία

Σε υψηλό δύο ετών το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι περισσότερο αισιόδοξα μετά την υποχώρηση του δείκτη τον περασμένο μήνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, ανήλθε στις 109,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2014.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανάμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 106,4 μονάδες. Η τιμή του Αυγούστου αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 106,3 από τις 106,2 μονάδες.

«Οι επιχειρήσεις είναι εμφανώς πιο αισιόδοξες για τους ερχόμενους μήνες. Είναι επίσης πιο ικανοποιημένες με τη σημερινή επιχειρηματική κατάσταση», δήλωσε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φούεστ. «Η γερμανική οικονομία αναμένει ένα χρυσό φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις