ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΒΕΑ: Ενημερώνει για την Κατάρτιση Προσωπικού στην Ιαπωνία

ΕΒΕΑ: Ενημερώνει για την Κατάρτιση Προσωπικού στην Ιαπωνία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τις δαπάνες που αφορούν στα δίδακτρα, ενώ οι εταιρείες θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των συμμετεχόντων.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ιαπωνία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί το πρόγραμμα «H.R.T.P. Human Resources Training Programme», το οποίο προσφέρει σε στελέχη επιχειρήσεων χωρών- μελών της ΕΕ, την ευκαιρία σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των ιαπωνικών επιχειρήσεων, τις πρακτικές, τη δομή, την κουλτούρα και τα τεχνολογικά επιτεύγματά τους.
Για την επίτευξη του στόχου, το πρόγραμμα υλοποιεί μια σειρά διαλέξεων, σεμιναρίων και επισκέψεων σε επιχειρήσεις, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της γλώσσας, της οικονομίας, της ιστορίας και της πολιτικής της χώρας.
Σύμφωνα με έγγραφο του EU- Japan Centre η διάρκεια του επόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τέσσερις εβδομάδες, από 11 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2015 με δυνατότητα παράτασης για 5η εβδομάδα (έως 12 Ιουνίου 2015), κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις των εκπροσώπων των εταιρειών σε αντίστοιχες ιαπωνικές επιχειρήσεις και διαπροσωπικές επαφές των συμμετεχόντων με Ιάπωνες ομολόγους τους. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2015.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τις δαπάνες που αφορούν στα δίδακτρα, ενώ οι εταιρείες θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των συμμετεχόντων. Για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση υποτροφίας ύψους 3.000 ευρώ για τα έξοδα διαβίωσής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.eu-japan.eu/detail-business-programmes/HRTP ή να επικοινωνήσουν με τη Celine Godart στο c.godart@eu-japan.eu

Σχετικές ειδήσεις