ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζούμε μαζί στο μέγιστο την κάθε μας στιγμή

Ζούμε μαζί στο μέγιστο την κάθε μας στιγμή

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ανεβήκαμε στη θρυλική ταράτσα του BIOS και με θέα την Ακρόπολη, η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Όσο γνωρίζαμε από κοντά τα νέα προϊόντα για τη σειρά Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 της ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis, είχαμε την ευκαιρία να πιούμε δροσιστικά κοκτέιλ και να χορέψουμε κάτω από τους ήχους των Swingin' Cats. Ναι, ήμασταν τυχεροί!

Η ταράτσα ήταν διακοσμημένη με τα πιο όμορφα χρώματα: Άσπρο, κόκκινο και οι αποχρώσεις του μπλε κυριαρχούσαν, και εμείς όπως ήταν αναμενόμενο κάναμε αυτόματους συνειρμούς με τις θερμές αποχρώσεις του ήλιου και τα μπλε χρώματα που συναντάμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει... Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ήδη στην ΙΚΕΑ και φέρνουν νέα προϊόντα και αέρα ανανέωσης για το σπίτι μας!

Η φημισμένη ταράτσα του BIOS πραγματικά «μεταμορφώθηκε» με τα νέα προϊόντα ΙΚΕΑ, δίνοντας έμπνευση και λύσεις, για το πώς μπορούν να διαμορφωθούν έξυπνα και λειτουργικά οι εσωτερικοί αλλά και οι εξωτερικοί χώροι του κάθε σπιτιού. Οι νέες καλοκαιρινές σειρές προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με κρεμαστά φωτιστικά, υφάσματα, μαξιλάρια, σερβίτσια, κυρίως σε δίχρωμες αποχρώσεις, σε καλοκαιρινά χρώματα. Για... ρίξτε μια ματιά:

Απλότητα και ουσιαστικός σχεδιασμός

Μας εντυπωσίασε -ξεκάθαρα- η σειρά VIKTIGT και έχουμε αιτιολογία: Η εν λόγω σειρά είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητη (κι όμως) και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ingegerd Råman, μια από τις πιο επιφανείς σχεδιάστριες γυαλιού και κεραμίστριες στη Σκανδιναβία. Πρόκειται για μία σειρά που δεν αντιπροσωπεύει τη μεγαλομανία - τα φανταχτερά, τα πολύχρωμα και τα υπερβολικά στοιχεία. Αντίθετα, αντιπροσωπεύει την αγάπη μας για το σχεδιασμό που περνά δυνατά μηνύματα με διακριτικά μέσα. Ακόμα και η εικόνα του κρυστάλλινου νερού που πέφτει από την κανάτα μέσα σε ένα διάφανο ποτήρι, αποτελεί μια πανέμορφη οπτασία... Πέρα από το γυαλί και το κεραμικό, στη σειρά χρησιμοποιούνται ευρέως το μπαμπού και οι φυσικές ίνες σε προϊόντα όπως έπιπλα, καλάθια, χαλιά, φωτιστικά, μπολ σε διάφορα μεγέθη και πλεγμένα καπάκια.

Η ομορφιά της σειράς VIKTIGT αναδεικνύεται κατά τη χρήση των προϊόντων της που έχουν δημιουργηθεί μετά από συνεχείς μικροδιορθώσεις και βελτιώσεις, με ακρίβεια χιλιοστού. Πρόκειται για μια έντονα αφαιρετική διαδικασία, που αφήνει ως αποτέλεσμα την ουσία, τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία.

Δείτε εδώ τι λέει η σχεδιάστρια:

Παραδοσιακό στιλ για γλυκές αναμνήσεις

Εμπρός... πίσω! Ποιος δεν αγαπά το ρετρό; Τώρα, κάθε προϊόν της νέας σειράς VARDAGEN μάς φέρνει γλυκές αναμνήσεις αφού περιλαμβάνει σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος σε παραδοσιακό στιλ. Σχεδιασμένη για την προετοιμασία του φαγητού, αυτή η σειρά έχει σκεύη ψησίματος, κατσαρόλες, σερβίτσια και ποτήρια. Φτιαγμένα από ποιοτικά υλικά όπως γυαλί, κεραμικό και μέταλλο, αυτή η σειρά έχει στόχο να προσφέρει προϊόντα που αντέχουν στο χρόνο και είναι διαχρονικά.

Μίλα μου για τέχνη

Το τι επιλέγουμε να εκθέσουμε στον τοίχο μας λέει πολλά για την προσωπικότητά μας. Γι’ αυτό και δεν συμβιβαζόμαστε με έργα τέχνης που απλώς ταιριάζουν με το χρώμα του καναπέ μας. Επιθυμούμε, εκτός από την αισθητική ομορφιά τους, να μας εμπνέουν ή να μας εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια, να μας «μιλούν». Η υψηλή τέχνη είναι αυτή που αγγίζει τον καθένα μας και γι’ αυτό είναι κάτι το πολύ προσωπικό. Τα poster της limited σειράς ART EVENT είναι μερικά από τα νέα προϊόντα που θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητά μας! Η σειρά περιορισμένης κυκλοφορίας αποτελείται από 11 πόστερ 11 σύγχρονων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Tip: Βιαστείτε! Η σειρά είναι περιορισμένης κυκλοφορίας!

Όταν ο ήλιος έδυσε και τα φώτα στον Ιερό Βράχο άναψαν, η αίσθηση που απέπνεε η ταράτσα ήταν μοναδική. Τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας και αποφασίσαμε: Ζούμε μαζί την κάθε μας στιγμή. Στο μέγιστο. Αυτό είναι το μότο μας και αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε εδώ πώς περάσαμε αυτή τη μοναδική βραδιά