ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kορκίδης: Περιμέναμε «επιθετική» αντί «χαλαρή» ρύθμιση των capital controls

Kορκίδης: Περιμέναμε «επιθετική» αντί «χαλαρή» ρύθμιση των capital controls

Μεγαλύτερες προσδοκίες είχε το εμπόριο από τη νέα απόφαση που αφορά στη χαλάρωση των περιορισμών τραπεζικών συναλλαγών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης: «Πρόκειται για την 11η, κατά σειρά, υπουργική απόφαση που αφορά στους περιορισμούς στην ανάληψη και τη μεταφορά κεφαλαίων, ενώ έχουν προηγηθεί και δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με το ίδιο θέμα. Περιμέναμε πολύ περισσότερα και μια μάλλον "επιθετική" αντί για τη "χαλαρή" ρύθμιση των capital controls που τελικά προέκυψε.

Μέχρι λοιπόν την άρση, έχουμε πολύ δρόμο και χρόνο μπροστά μας για πολλές ακόμα ρυθμίσεις. Δυστυχώς το μόνο που δεν λέει να χαλαρώσει είναι η φορολογία, αφού τη τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, πάνω από 6 εκ. Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 1,21 δισ. ευρώ σε 6 ημέρες και συνολικούς φόρους 32,5 δισ. ευρώ σε 6 μήνες, ενώ έρχεται και ο ενισχυμένος ΕΝΦΙΑ».

Όπως εκτιμά ο κ. Κορκίδης, στόχος της συγκεκριμένης χαλάρωσης θα έπρεπε να είναι η επιστροφή των καταθέσεων του «στρώματος», οι οποίες υπολογίζονται πάνω από 15 δισ. ευρώ και επιπλέον, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σωρευτικά σε ανάληψη εβδομαδιαίου ορίου μεγαλύτερου του 30% και χωρίς προϋποθέσεις για τη κατάθεση νέου χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις