ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα πολλαπλά οφέλη ενός απολαυστικού καφέ στο γραφείο

Τα πολλαπλά οφέλη ενός απολαυστικού καφέ στο γραφείο

Αν δεν κάνετε ένα μικρό διάλειμμα για να απολαύσετε έναν ζεστό καφέ στο γραφείο σας, τότε σύμφωνα με τους ειδικούς βλάπτετε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία.

Της Ειρήνης Πολλάλη

Πράγματι, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπογραμμίζουν τη σημασία των «coffee breaks» -δηλαδή των διαλειμμάτων για έναν καφέ- στον χώρο εργασίας, αποκαλύπτοντας ότι όχι μόνο συμβάλλουν στη μείωση του επιπέδου του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες προτρέπουν τους εργοδότες να επικροτούν τα «coffee breaks», παραπέμποντας στα πολλά και σημαντικά οφέλη που έχουν για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα οφέλη που μπορεί να έχει για την υγεία και την παραγωγικότητά μας ένα διάλλειμα για έναν απολαυστικό καπουτσίνο στη δουλειά.

1. Ενέργεια και «ανεβασμένη» διάθεση

001

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια ζεστή κούπα καφέ στη δουλειά μπορεί να δώσει σε έναν εργαζόμενο την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει να εργάζεται με μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να τον χαλαρώσει, ενώ μια δόση σοκολάτας, σε συνδυασμό με την καφεΐνη, θα του ανεβάσει τη διάθεση.

Ένας καπουτσίνο Mocha είναι ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης ημέρας στο γραφείο. Η αισθησιακή γεύση Mocha, με το πλούσιο άρωμα και τη βελούδινη κρέμα, θα συνθέσουν αναμφισβήτητα για εκείνον μία πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία!

2. Χαλάρωση στη στιγμή και κοινωνικοποίηση

Όταν ένας εργαζόμενος κάθεται επί εννιά ώρες σε μια καρέκλα και εργάζεται πυρετωδώς μέσω του υπολογιστή του, το σίγουρο είναι ότι εξαντλεί τον οργανισμό του ψυχικά και σωματικά. Ένα διάλλειμα για έναν καφέ θα τον βοηθήσει να ηρεμήσει και την ίδια ώρα θα του προσφέρει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί, να «δεθεί» περισσότερο με τους συναδέλφους του και να ανταλλάξει ιδέες μαζί τους.

Αν στο δικό σας γραφείο δεν υπάρχει κουζίνα και δεν θέλετε να παραγγέλνετε από καφετέριες για οικονομικούς λόγους, ένα βραστήρας αρκεί για να ετοιμάσετε έναν υπέροχο καφέ για όλους τους συναδέλφους σας. Για παράδειγμα, ένα φακελάκι Nescafé® Cappuccino κοστίζει μόλις 30 λεπτά και σας προσφέρει στη στιγμή μια απολαυστική κούπα καφέ. Μάλιστα, σε περίπτωση που θέλετε να βιώσετε μια περισσότερο έντονη εμπειρία απόλαυσης στο ολιγόλεπτο διάλειμμά σας στο γραφείο, μπορείτε να επιλέξετε έναν Latte με γεύση βανίλια ή καραμέλα!

3. Περιορισμός της επιβάρυνσης του κυκλοφορικού συστήματος

Η καθιστική ζωή προκαλεί βλάβες στην καρδιά, τους μύες, τις αρθρώσεις και το κυκλοφορικό σύστημα, γι’ αυτό και όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί από την καρέκλα του, έστω και για λίγα λεπτά, καλό είναι να το κάνει. Δέκα με 15 λεπτά αρκούν για βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα του.

Μια επίσκεψη στην κουζίνα της εταιρείας για την προετοιμασία ενός απολαυστικού καπουτσίνο, θα έχει συνεπώς πολλαπλά οφέλη για εκείνον.

002

4. Περισσότερη συγκέντρωση και το απόγευμα

Τις απογευματινές ώρες, η ενέργεια ενός εργαζόμενου βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και συχνά αδυνατεί να συγκεντρωθεί προκειμένου να ολοκληρώσει τα tasks του. Ένας απολαυστικός καφές, θα «ξυπνήσει» τι αισθήσεις του και σύμφωνα με έρευνα της Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα βελτιώσει τη μνήμη του και θα τον βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Χάρη στην έντονη και ισορροπημένη γεύση του, ένας δυνατός καφές, όπως ο NESCAFÉ Cappuccino Strong, μπορεί να χαρίσει σε έναν εργαζόμενο την ενέργεια που χρειάζεται και να του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης. Πρόκειται για έναν καφέ εξαιρετικής έντασης, ο οποίος χρειάζεται μόλις 20 δευτερόλεπτα για να ετοιμαστεί (ό,τι πρέπει δηλαδή για το γραφείο) και αποτελείται από ένα αρμονικό καβουρδισμένο χαρμάνι με λεπτοαλεσμένους κόκκους καφέ.

Η «χρυσή» στιγμή της ημέρας

Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνουμε μικρά διαλλείματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία μας και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας. Αξίζει να έχουμε τουλάχιστον μία «χρυσή» στιγμή όσο βρισκόμαστε στο γραφείο για να απολαμβάνουμε έναν καλό καφέ και να χαλαρώνουμε, επιβραβεύοντας παράλληλα τον εαυτό μας για τη σκληρή δουλειά.

003

Αυτή ακριβώς τη στιγμή μπορεί να μας τη χαρίσει η νέα συλλογή Nescafé® Cappuccino, η οποία έγινε «χρυσή» και ακόμη πιο απολαυστική.

Με ένα αρμονικά καβουρδισμένο χαρμάνι Arabica και Robusta και προσθήκη λεπτοαλεσμένων κόκκων καφέ, ο Nescafé® Cappuccino αποκτά ακόμη πιο έντονη και ισορροπημένη γεύση. Η εμπειρία του καφέ στο γραφείο ή το σπίτι μοιάζει με αυτή της καφετέριας, ενώ η πλούσια βελούδινη κρέμα του καφέ διαρκεί μέχρι την τελευταία γουλιά.

Η ανανεωμένη συλλογή αποτελείται από το Nescafé® Cappuccino, για αυτούς που αναζητούν την εμπειρία του αυθεντικού ιταλικού καφέ, το Nescafé® Latte Vanilla & Latte Caramel για τους λάτρεις των γεύσεων και το Nescafé® Mocha που συνδυάζει μοναδικά τον καφέ με την υπέροχη γεύση της σοκολάτας.

Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να απολαμβάνετε το «coffee break» σας!