ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με 10 …ολόκληρα ευρώ ημερησίως ανά πλοίο φορολογούνται οι εφοπλιστές

Με 10 …ολόκληρα ευρώ ημερησίως ανά πλοίο φορολογούνται οι εφοπλιστές

Παίρνεις μια μικρή σύνταξη; Πέφτει τσεκούρι με περικοπές και υπερφορολόγηση! Είσαι πλοιοκτήτης; Δίνεις 10 ευρώ τη μέρα και…καθάρισες!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣ

Οι φορολογούμενοι πολίτες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αγριότητα των κατασχέσεων για μικρές οφειλές, τα νοικοκυριά αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις ανελαστικές δαπάνες και η ανεργία κόβει τα φτερά της παραγωγικής τάξης, ωστόσο, παρά την κρίση και την ύφεση υπάρχει στην Ελλάδα ένας κλάδος που με κάθε κυβέρνηση, ακόμα και αριστερή, παραμένει στο απυρόβλητο: Οι εφοπλιστές.

Τη στιγμή που ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία ξετινάζουν τις τσέπες των Ελλήνων, οι εφοπλιστές ζουν στα …πούπουλα.

Κατά μέσο όρο κάθε εταιρία του κλάδου φορολογείται με 86.700 ευρώ ετησίως ή 10 ευρώ τη μέρα για κάθε πλοίο!

Φυσικά, για τους εφοπλιστές ισχύει πεδίον δόξης λαμπρό σχετικά με τις δυνατότητες φοροαποφυγής: Ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχύουν 56 φοροαπαλλαγές.

Μάλιστα, ενώ 500.000 πολίτες απειλούνται με κατασχέσεις για οφειλές ακόμα και για χρέη ως 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εφοπλιστές έχουν «φέσια» εκατομμυρίων στα ασφαλιστικά ταμεία των Ελλήνων ναυτεργατών και δεν …κουνιέται φύλλο.

Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι ακόμα και η αριστερή κυβέρνηση, από την οποία θα περίμενε κανείς να βάλει τάξη στο υπερπρονομιακό καθεστώς των εφοπλιστών, τους «χαϊδεύει», όπως φάνηκε και από την ομιλία Τσίπρα στα Ποσειδώνια 2016, και συνεχίζει την ίδια πολιτική απέναντί τους, ενώ «τσεκουρώνει» το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων.

Έτσι, τα βάρη της κοινωνίας, πέφτουν και πάλι στα συνήθη …υποζύγια, δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους και οι εφοπλιστές συνεχίζουν να είναι υπεράνω του νόμου και της κοινωνίας, έχοντας μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση.

Σχετικές ειδήσεις