ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους οικονομικά ευάλωτους στηρίζει και η Κροατία

Τους οικονομικά ευάλωτους στηρίζει και η Κροατία

Νομοσχέδιο σχετικά με τα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και χρωστούν μικρά ποσά πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο της χώρας, η κυβέρνηση της Κροατίας.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν τροποποιήσεις του νόμου για τις επιδοτούμενες από το Δημόσιο κατασκευές κατοικιών.

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν -πρόσφατα- με τράπεζες, οργανισμούς τηλεπικοινωνιών, δημόσιες επιχειρήσεις, δήμους ή τους πιστωτές και την κυβέρνηση της Κροατίας για τη διαγραφή των χρεών των πιο ευάλωτων πολιτών, τώρα θα ισχύσουν και για τα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση, μετά τη σχετική κυβερνητική σύσταση, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Hina.

Σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία (FINA), πέρυσι, περισσότεροι από 52.000 πολίτες αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες για χρέη (μικρότερα από 2.000 κούνα) που βρίσκονταν σε καθυστέρηση, διότι είχαν χάσει τη δουλειά τους ή οι επιχειρήσεις τους "έπεσαν έξω".

Η κυβέρνηση θα συζητήσει, επίσης, το προσχέδιο των τροποποιήσεων στον νόμο για τις κατασκευές κατοικιών με κρατική επιχορήγηση.

Σχετικές ειδήσεις