ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση Jaeger σε Βαρουφάκη: Δεν θα επιβάλουμε τη βοήθειά μας

Απάντηση Jaeger σε Βαρουφάκη: Δεν θα επιβάλουμε τη βοήθειά μας

«Η πραγματικότητα είναι απλή. Στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα λήγει και για να είναι ελεγχόμενη αυτή η λήξη, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει επιπλέον προσπάθειες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Martin Jaeger, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε πως είναι στο χέρι της τρόικας να αποφασίσει εάν η Ελλάδα πέτυχε αυτή την προϋπόθεση ή όχι.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να εργαστούμε περαιτέρω με την Ελλάδα. Αλλά δεν θα επιβάλουμε τη βοήθειά μας στην Αθήνα» δήλωσε προσθέτοντας ότι η επιμήκυνση θα ήταν εφικτή μόνο εάν η Ελλάδα προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις. «Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις από την Αθήνα δείχνουν ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει πως η συζήτηση περί κουρέματος του ελληνικού χρέους ή περί διάσκεψης για το χρέος δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα. Συμπληρώνει πως η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι προετοιμασμένη να συνεχίσει τη συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά δεν θα επιβάλει βοήθεια της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις