ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε η τεχνική διαμόρφωση του κειμένου συμφωνίας

Άρχισε η τεχνική διαμόρφωση του κειμένου συμφωνίας

Ξεκίνησε με κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και εμπειρογνώμονες- εκπροσώπους των δανειστών μας, η τεχνική διατύπωση του τελικού κειμένου συμφωνίας το οποίο σχεδιάζεται να παρουσιαστεί και να γίνει δεκτό τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η κοινή αυτή, άτυπη επιτροπή συνεδριάζει σε κεντρικό κτήριο των Βρυξελλών και συζητά λέξη- λέξη το επίμαχο κείμενο, καθώς (όπως λένε τα στελέχη της κυβέρνησης), «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», δηλαγή μπορεί μια διατύπωση που αφήνει περισσότερα ενδεχόμενα ανοικτά από όσα ίσως θα ήθελαν κάποια από τα εμπλεκόμενα μέρη, ίσως οδηγήσει το κείμενο είτε να μπλοκαριστεί στη συνεδριαση του Eurogroup, είτε -έαν εγκριθεί- να δημιουργήσει μεταγενέστερα προβλήματα, που καλό είναι να αποφευχθούν.

Έτσι, η σχετική διαδικασία προχωρεί με αργούς ρυθμούς, πράγμα που δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες για το εάν θα έχει λάβει την τελική του μορφή μέχρι το απόγευμα της Δευτέρα, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup. Ωστόσο, η πρόθεση όλων των πλευρών είναι να είναι έτοιμο και να έχει την πρώτη άτυπη έγκριση των εμπλεκομένων μερών μέχρι τη Δευτέρα, ώστε η συνεδρίαση του Eurogroup να έχει ως προς αυτό το ζήτημα, σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε δεν αποκλείεται να αποφασιστεί μια ακόμα έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup εντός του Φεβρουαρίου, με κανονική συνεδρίαση ή και τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να εγκριθεί το κείμενο και να λήξει η εκκρεμότητα.

Σχετικές ειδήσεις