ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρένο» στην ελληνική αισιοδοξία από Σόιμπλε – Λαγκάρντ

«Φρένο» στην ελληνική αισιοδοξία από Σόιμπλε – Λαγκάρντ

Τις όποιες ελπίδες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης-πιστωτών έρχονται να φρενάρουν οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Όπως ισχυρίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση στην επόμενη σύνοδο (σ.σ. υπουργών Οικονομικών) στη Ρίγα. Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει για την Ελλάδα, είναι σαφές. Μια έκθεση που θα ετοιμαστεί από τους πιστωτές θα αποτελέσει βάση για μια πιο εις βάθος συζήτηση».

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης που για να έχει στήριξη μέσω κεφαλαίων θα πρέπει να δεσμευτεί σε γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Δηλώσεις παραχώρησε και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

«Δεν έχουμε μάθει κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη. Χρειάζεται επιτάχυνση και εμβάθυνση του έργου. Θα πρέπει να παρουσιαστούν νούμερα, να αξιολογηθούν οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να γίνουν από πλευράς του κ. Βαρουφάκη ορισμένες ακόμη ενέργειες για να προχωρήσουμε»

Σχετικές ειδήσεις