ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις

Στρατούλης: Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις

Απολύτως σεβαστά θα γίνουν τα θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όπως διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι η τελική πρόταση είναι θέμα ημερών -Τι είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ενώ σχετικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016 καθώς «η διάταξη είναι έτοιμη».

Ερωτηθείς για το «θερμό» επεισόδιο που είχε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα αξιόλογο και ικανότατο στέλεχος. Όσα είπε στον Ταξίαρχο δεν τον αφορούσαν προσωπικά αφού ξέρει ότι εκτελεί εντολές. Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. Η πεθερά σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική και η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ήθελε να στείλει το μήνυμά της. Δεν ήθελε να τον προσβάλει προσωπικά. Ήθελε να στείλει σαφές μήνυμα για το ότι η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να κλείνει δρόμους».

Όσον αφορά στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα τις σχέσεις που διατηρεί με τους ομολόγους του, ο υπουργός υπογράμμισε: «Αν ενοχλούνται από τον κύριο Βαρουφάκη επειδή μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει να μιλάει ο Σόιμπλε και να αποφασίζουν όλοι, τότε καλώς».

Σχετικά με τις «διαρροές» των πληροφοριών που σχετίζονται με τις συνεδριάσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, κατηγόρησε την πλευρά των εταίρων, σημειώνοντας: «Στη Ρίγα που λένε ότι έφαγε πολιτικό ξύλο ποιος το διέρρευσε;», συμπληρώνοντας πως όλοι οι υπουργοί Οικονομικών έκαναν το ίδιο, γιατί έπρεπε με τον τρόπο τους να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία της χώρας τους.

Για το αν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων, ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε: «Έχουμε χρήματα για τις συντάξεις. Κάθε μέρα κάνω συσκέψεις με διοικητές Ταμείων. Τα έσοδα του ΙΚΑ πάνε καλά και πιστεύουμε πως θα έχουμε σύντομα 900 εκατ. ευρώ», αφού επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς πως υπάρχουν χρήματα για τις πληρωμές συντάξεων μέχρι και το 2017.

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι το ταμείο αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω από την κουβέντα η ΚΕ θα ζητεί από την Κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους δανειστές, αναφέροντας σχετικά με τις απαιτήσεις τους: «Zητούν να πεταλώσουμε μύγες»…

Σχετικές ειδήσεις