ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα – Πάντοαν: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Δημοψήφισμα – Πάντοαν: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Οι συνομιλίες για μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της άργησε, σημειώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, τονίζοντας, ωστόσο, πως έχει σημειωθεί πρόοδος γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.


«Στόχος του Eurogroup ήταν πάντα να βρεθεί μια συμφωνία για την βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ μια από τις επιλογές» τόνισε ο Πάντοαν, ο οποίος πρόσθεσε: «Η θέση αυτή επαναλήφθηκε στις δυο συνόδους της περασμένης εβδομάδας. Ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της έλλειψης λειτουργικών προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις από μέρους της Αθήνας. Σε πολλά θέματα, όμως, επιτελέσθηκαν σημαντικά βήματα προόδου, ιδίως τελευταίες εβδομάδες».

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδειξαν ευελιξία, συγκρίνοντας τα αρχικά κείμενα και εκείνο της 27ης Ιουνίου, που θεωρητικά θα πρέπει να είναι αντικείμενο δημοψηφίσματος. Λέω θεωρητικά, διότι στο μεταξύ οι συμφωνίες εξελίσσονται» ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών.

Η ιταλική τηλεόραση Rai σχολιάζει ότι η Ιταλία, προφανώς, προσπαθεί να εξασφαλίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Σχετικές ειδήσεις