ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα-Λαγκάρντ: Μέλος του ΔΝΤ με ή χωρίς χρέος η Ελλάδα

Δημοψήφισμα-Λαγκάρντ: Μέλος του ΔΝΤ με ή χωρίς χρέος η Ελλάδα

Την ώρα που οι φήμες θέλουν το ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί η θητεία της ως προέδρου του ΔΝΤ ως το πλέον πιθανό, η Κριστίν Λαγκάρντ δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του Ταμείου με ή χωρίς χρέος.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», η Λαγκάρντ τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να πάρει θέση σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα «καθώς πρόκειται για μια άκρως δημοκρατική διαδικασία. Η ερώτηση που μου τίθεται μοιάζει σαν μια γέφυρα την οποία δεν θέλω να περάσω».

Η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και βήματα προόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι «χρέος του ΔΝΤ είναι να βοηθήσει και να κάνει ό,τι πρέπει ώστε η χώρα να βρει ισορροπία».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, η επικεφαλής του ταμείου ήταν κάθετη:
«Το ΔΝΤ έχει 189 μέλη και η Ελλάδα είναι ένα από αυτά. Η χώρα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ με χρέος ή χωρίς».

Την ίδια ώρα που η Λαγκάρντ αναφερόταν στην Ελλάδα και την περιπέτεια που βιώνει, αρκετά διεθνή ΜΜΕ, καθώς επίσης και οικονομολόγοι εξέφραζαν την άποψη ότι η ανανέωση της θητείας της φαντάζει σχεδόν απίθανη.

Σχετικές ειδήσεις