ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εurogroup και Σύνοδος Κορυφής - Βέβαιος ο Γκουρία για συμφωνία

Εurogroup και Σύνοδος Κορυφής - Βέβαιος ο Γκουρία για συμφωνία

Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της καθώς το τίμημα της αποτυχίας είναι υπερβολικά υψηλό, εκτίμησε από το Bloomberg ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Οπως μεταδίδει το παρακτορείο Bloomberg o επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία θεωρεί πως ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, αφού δεν συμφέρει κανέναν ένα Grexit.

«Δεν βλέπω κανέναν να φεύγει από το ευρώ. Αντίθετα, βλέπω όλο και περισσότερους να θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό», υπογράμμισε.

«Υπάρχουν παρά πολλοί που έχουν πολλά να διακινδυνεύσουν, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί και πολύ έξυπνοι και όλοι θέλουν μία συμφωνία», δήλωσε ο Γκουρία, προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε το κόστος κάποιων λύσεων. Δεν γνωρίζουμε το κόστος του να μην υπάρξει λύση».

«Όλοι έχουν περιορισμούς. Το μυστικό είναι σε ποια έκταση οι συμβαλλόμενοι καταλαβαίνουν τους περιορισμούς των άλλων και πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν», συνέχισε ο Γκουρία που διετέλεσε επικεφαλής διαπραγματευτής του Μεξικού κατά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στη συνέχεια υπουργός Οικονομικών της, πριν γίνει Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ το 2006.

Σχετικές ειδήσεις