ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup – Μοσκοβισί: Περιμένουμε τις νέες προτάσεις – Ένα Grexit θα ήταν αποτυχία (video)

Eurogroup – Μοσκοβισί: Περιμένουμε τις νέες προτάσεις – Ένα Grexit θα ήταν αποτυχία (video)

Το «μπαλάκι» στην Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εταίρων πέταξε για άλλη μία φορά ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Η Ελλάδα χρειάζεται αξιόπιστες και απτές μεταρρυθμίσεις» είπε, σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ενώ τόνισε πως «είμαστε διατεθειμένοι να εκπονήσουμε ένα νέο πρόγραμμα αν το ζητήσει η Ελλάδα». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει το δρόμο της περιπέτειας ή της σταθερότητας.

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Επίτροπος κατέστησε σαφές ότι ένα ενδεχόμενο Grexit πρέπει να αποφευχθεί απολύτως, μία φράση που επανέλαβε τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του.

«Είμαστε 18 χώρες που πρέπει να συναποφασίσουμε και να ακουστούν όλες οι φωνές. Πρέπει να προετοιμαστούμε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Το ερώτημα για την Ελλάδα είναι υπό ποιες συνθήκες μπορούμε να έχουμε ένα νέο πρόγραμμα. Αυτό που αναμένουμε είναι μια συνεκτική πρόταση από τον Έλληνα υπουργό, κ. Τσακαλώτο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί είπε: «Το Grexit θα ήταν μια αποτυχία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εξηγηθούν για να αποφευχθεί αυτό. Αν και υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Η μπάλα είναι στην ελληνική πλευρά. Χαιρετίζω το κοινό ανακοινωθέν από την Ελλάδα και ότι είναι ενωμένα τα πολιτικά κόμματα.

Το μήνυμα που πρέπει να ακουστεί είναι τι ακριβώς επιθυμεί η Ελλάδα. Είμαστε διαθέσιμοι για λύση. Είμαστε εδώ για να δείξουμε μια ιστορική ευθύνη. Η Ελλάδα θα μας πει πως θα κινηθεί προς τα εμπρός».

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εξηγώντας πως «πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς τις Ελλάδα, καθώς και για τις προϋποθέσεις που θα το συνοδεύουν».

«Θα εξετάσουμε αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Π. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι το Eurogroup αναμένει από την ελληνική πλευρά να παρουσιάσει συνολικές, συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις για να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για ένα νέο πρόγραμμα» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους δεν θα συζητηθεί σε αυτό του Eurogroup.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG TOY NEWSBOMB.GR

Σχετικές ειδήσεις