ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να μην καταργηθεί η γεωγραφική ένδειξη για τα ΠΟΠ ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ

Να μην καταργηθεί η γεωγραφική ένδειξη για τα ΠΟΠ ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ

Τη συγκρότηση κοινού μετώπου με άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, με κοινά με την Ελλάδα συμφέροντα, ζητούν από την κυβέρνηση 20 βουλευτές της ΝΔ, με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης της γεωγραφικής ένδειξης στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο πλαίσιο της επικείμενης εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ.

Οι βουλευτές της ΝΔ- με επικεφαλής τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σε ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, ζητούν επίσης να θεωρηθεί «μεικτή» η συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ και επομένως να απαιτηθεί κύρωση αυτής και από τα εθνικά κοινοβούλια.

Ζητούν επίσης την προώθηση ενός σχεδίου ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού σε ΗΠΑ και Καναδά για την ποιότητα της γνήσιας ελληνικής φέτας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, « η ΕΕ βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ για την επίτευξη της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης (TTIP), ωστόσο στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί από αμερικανικής πλευράς μια σειρά από ζητήματα τα οποία, εφόσον γίνουν αποδεκτά από την ΕΕ, θα πλήξουν τόσο τα ευρωπαϊκά συμφέροντα όσο και κεκτημένες αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Όπως τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος- «ανάμεσα στις αμερικανικές αξιώσεις περίοπτη θέση κατέχει η κατάργηση των γεωγραφικών ενδείξεων σε ΠΟΠ και ΠΓΕ».

Σχετικές ειδήσεις