ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ περιμένει τους συνταξιούχους τον Σεπτέμβριο

Σοκ περιμένει τους συνταξιούχους τον Σεπτέμβριο

Έως και 180 ευρώ λιγότερα θα δουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ να πιστώνονται στις συντάξεις τους από το Σεπτέμβριο, καθώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται η τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου υγείας.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ήδη, εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιος, η οποία μάλιστα, προβλέπει αναδρομική εφαρμογή της αύξησης των εισφορών από την 1η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ψηφίστηκε, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για το τρίτο μνημόνιο, στις 15 Ιουλίου.

Φυσικά, το μέτρο αυτό δεν θα βοηθήσει την υγεία κανενός συνταξιούχου, αφού κάποιοι αναμένεται να εισπράξουν σύνταξη μειωμένη -σε κάποιες περιπτώσεις- και πάνω από 18%.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Με την εγκύκλιο που δημοσιοποίησε, το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι η εισφορά υπέρ του κλάδου υγείας που ψηφίστηκε στα μέσα Ιουλίου και περιλαμβάνει αύξηση από 4% σε 6% για τις κύριες συντάξεις και επιβολή για πρώτη φορά εισφοράς 6% και στις επικουρικές, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

Εκτός όμως από την εισφορά του μηνός Σεπτεμβρίου, θα παρακρατηθεί τον ίδιο μήνα και η εισφορά του μηνός Ιουλίου και η εισφορά του μηνός Αυγούστου.

Επίσης, όπως διευκρινίζεται, η εισφορά θα επιβληθεί επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού δηλαδή πριν τον υπολογισμό των εισφορών που έχουν επιβληθεί στις κύριες συντάξεις.

Σχετικές ειδήσεις