ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Βαλαβάνη: Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Για αποδόμηση του νόμου με τις 100 δόσεις κάνει λόγο η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Σε δήλωσή της η κυρία Βαλαβάνη σημειώνει: «Με την ψήφιση σήμερα ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου με προαπαιτούμενα για υποδόση της δόσης, τινάζεται στον αέρα ο νόμος Κατσέλη, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για «κόκκινα δάνεια» λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, με όλες τις συνέπειες, σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής δυστυχίας, για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων».

«Οι μεν δανειστές επείγονται να "πνίξουν" τον κάθε πολίτη όχι μόνο με τη νέα φοροκαταιγίδα που έφερε, αλλά και με ό,τι χρωστούσε έως 1.3.2015, ενώ το είχε ρυθμίσει και πλήρωνε κανονικά. Εμφανίζονται ως τόσο ορκισμένοι "εξολοθρευτές" της ρύθμισης έως 100 δόσεις, που δεν έχουν καν την υπομονή να περιμένουν 30 μέρες μέχρι να χάσει τη ρύθμιση ο κάθε ενταγμένος πολίτης που βρέθηκε με έστω κι ένα μικροποσό νέου χρέους, αλλά απαιτούν "στιγμιαίο θάνατο". Η δε κυβέρνηση εμφανίζει ως διαπραγματευτική της επιτυχία ότι κατάφερε να διατηρήσει ακόμα για ένα 7μηνο το 30ήμερο μέχρι το "θάνατο", αναφέρει επίσης η κυρία Βαλαβάνη.

Σχετικές ειδήσεις