ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίστα Βεστφαλίας – Ρηνανίας: Τα ΑΦΜ των μεγαλοκαταθετών στην «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης!

Λίστα Βεστφαλίας – Ρηνανίας: Τα ΑΦΜ των μεγαλοκαταθετών στην «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης!

Ποσά που …ζαλίζουν έχουν βγάλει αδήλωτα οι μεγαλοκαταθέτες που εντοπίστηκαν στη λίστα Βεστφαλίας-Ρηνανίας.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ – ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ

«Θεαματικά αποτελέσματα» υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχετικά με τη λίστα καταθετών που έβγαλαν αδήλωτα χρήματα στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας και αποκάλυψε ότι έχουν ταυτοποιηθεί εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

«Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες».

Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλεξιάδης στις 28 Νοεμβρίου 2015 είχε ζητήσει από όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, να σπεύσουν να τα δηλώσουν.

Είχε μάλιστα συστήσει «να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου».

Είχε προαναγγείλει δε ότι «το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς» του ΥΠΟΙΚ.

Σχετικές ειδήσεις